Nezakonit otkaz

HAC vraća na posao bivšeg direktora, i to na plaću od 16.000 kuna

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
HAC vraća na posao bivšeg direktora, i to na plaću od 16.000 kuna
19.04.2016.
u 10:42
Goran Legac priveden je u istrazi o bojenju tunela, a 2010. je, dok je bio u pritvoru, dobio otkaz zbog nedolaska na posao.
Pogledaj originalni članak

Bivši direktor građenja i savjetnik uprave Hrvatskih autocesta Goran Legac, koji je bio priveden 2009. godine zbog istrage o bojenju tunela Sveti Rok i Mala Kapela, dobio je pravomoćnu sudsku presudu u svoju korist u tužbi za nezakoniti otkaz u HAC-u iz 2010. Goranu Legcu, koji je tada bio u pritvoru, otkaz je dao tadašnji predsjednik uprave HAC-a Stjepko Boban zbog nedolaska na posao.

U HAC-u navode da se prema presudi Legac mora vratiti na radno mjesto koje je isto ili najsličnije radnom mjestu savjetnika u nekadašnjoj postojećoj ustrojstvenoj jedinici Savjetnici u upravi, a s kojeg mu je otkazan ugovor o radu. Usto, HAC mu mora isplatiti plaće kao da je radio u prethodnom razdoblju u toj tvrtki. Koliki će taj iznos biti još nije poznato jer njegov izračun ovisi o eventualnim zaposlenjima kod drugih poslodavaca u istom razdoblju, a te podatke u HAC-u još nemaju. Legac je inače kao savjetnik imao neto plaću oko 16.000 kuna.

HAC su za nezakonite otkaze tužili i bivši predsjednik uprave Jurica Prskalo i glavni inženjer Željko Kandija, koji su također privedeni u akciji Nesklad, a njihovi sudski postupci još traju.

>>HAC ONC smijenio odgovorne za uskrsne gužve na autocesti

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

NE
Neonacionalist
11:09 19.04.2016.

Je lipo kad se uhljebiš u državnu firmu pa nemoš dobit otkaz sve da i u zatvoru završiš povezano s tim poslom .

AL
Alkana
10:59 19.04.2016.

Onaj tko mu je dao nezakoniti otkaz, neka mu sada isplati i zaostale plaće! Zar to ne bi bilo pravedno???

KN
knezevic3d
10:47 19.04.2016.

vratili se kradezeovci na vlast ukida se financiski uskok ,sad se opet moze krasti,a i samo kradite pa narod vas je izabrao......e moj narode.....nista drugo nismo ni zasluzili