Blagdani

Evo kakvo vrijeme nas očekuje ovog Božića, doznajte i na kojim prometnicama se očekuju zastoji

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Evo kakvo vrijeme nas očekuje ovog Božića, doznajte i na kojim prometnicama se očekuju zastoji
22.12.2016.
u 11:50
Temperature će biti iznimno visoke za ovo doba godine, a do ponedjeljka bi trebale porasti čak do 12 stupnjeva
Pogledaj originalni članak

Dok iz svijeta stižu vijesti kako je snijeg pao čak i u Sahari čini se kako se niti ovog Božića u većini krajeva u Hrvatskoj neće moći uživati u snježnoj idili. Naprotiv, temperature će biti iznimno visoke za ovo doba godine, a do ponedjeljka bi trebale porasti čak do 12 stupnjeva.

Sutra će na Jadranu te u priobalnim krajevima biti pretežno sunčano. U nizinama unutrašnjosti pojavljivat će se niski oblaci i magla, a ponegdje će biti vrlo slabih oborina koje se mogu smrzavati na tlu, javlja DHMZ.

Sredinom dana i poslijepodne moguća su ponegdje sunčana razdoblja. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu će mjestimice puhati umjeren sjeverozapadnjak i bura koja uglavnom podno Velebita može biti i jaka.

Najniža jutarnja temperatura bit će između -7 i -2, na Jadranu od 0 do 6, a na jugu i otocima malo viša. Najviša dnevna temperatura kretat će se između -2 i 3, u gorju će biti malo viša, a na Jadranu od 12 do 17 stupnjeva.

Za Božić nas očekuje još toplije vrijeme, prognoziraju u Državnom hidrometeorološkom zavodu, a diljem zemlje bit će oblačno uz malu mogućnost padalina. Na kopnu će dnevne temperature biti oko 10 stupnjeva. Na Jadranu će za Božić također biti oblačno s temperaturama i višim od 15 stupnjeva.

A u ponedjeljak će temperature skočiti čak i do 12 stupnjeva.

Foto: DHMZ

Dodajmo i kako se tijekom ovih blagdanskih dana očekuje pojačani intenzitet prometa na svim glavnim autocestovnim pravcima. Iz HAC-a su stoga priopćili kako u ovom periodu na njihovim dionicama autocesta neće biti radova odnosno prometnih regulacija.

Pojačani promet očekuje se ovog vikenda na autocesti A3 Bregana – Lipovac, A1 Zagreb – Split – Ploče i A6 Rijeka – Zagreb, kao i na naplatnim postajama: Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana, gdje se očekuje veći priljev vozila te su moguća i kraća čekanja ili eventualni zastoji. Upozoravaju korisnike, kako bi izbjegli čekanja na naplatnim postajama, da koriste bezgotovinska plaćanja odnosno da pripreme sitan novac za plaćanje cestarine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.