dvostruko Ubojstvo

'Kada je otac počeo voziti unazad, začuo sam rafal'

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
'Kada je otac počeo voziti unazad, začuo sam rafal'
20.01.2014.
u 12:50
O drami koja se 11. lipnja oko 21 sat događala na cesti između Graboštana i Velikog Krčeva govorio je jedini svjedok događaja, sin ubijenog Ivice, maloljetni P. H. (17)
Pogledaj originalni članak

Rafalna paljba koja je prošlogodišnje lipanjske večeri uznemirila mještane Graboštana odnijela je živote Ivice Hajdukovića (45) i njegove prijateljice Blaženke Slabinjac (39). Optuženi Mario Slabinjac (40) na početku glavne rasprave na Županijskom sudu u Sisku izjavio je da se ne osjeća krivim za dvostruko ubojstvo.

O drami koja se 11. lipnja oko 21 sat događala na cesti između Graboštana i Velikog Krčeva govorio je jedini svjedok događaja, sin ubijenog Ivice, maloljetni P. H. (17). – Moj otac, Blaženka, njezine dvije curice i ja vraćali smo se iz Krčeva kada sam zapazio Marija, koji je svojim golfom presreo naš auto. Izašao je iz vozila i podigao automatsku pušku. Kada je otac počeo voziti unazad, začuo sam rafal. Bio sam na mjestu suvozača i naglo sam se sagnuo, a auto se zaustavio kraj ceste. Kada sam izašao i sklonio se iza auta, vidio sam Marija koji je iz svog prtljažnika uzeo drugi okvir za automatsku pušku. Vidio sam da je i Blaženka izašla, ali je ubrzo pala.

Nesporazumi i sukobi počeli kada je Marija napustila njegova supruga

Mario mi je naredio da uzmem njegov auto i djecu odvezem kući te da pozovem policiju, što sam i učinio – uzbuđen je svjedočio. Kako piše u optužnici, Mario je iz automobila izvukao tijelo već mrtvog Ivice i u njega ispalio još jedan rafal. Samo zbog slučajnosti troje maloljetnih putnika nije ozlijeđeno. Nesporazumi i sukobi počeli su kada je Marija napustila njegova supruga Blaženka i zasnovala izvanbračnu zajednicu s Ivicom. Mario, inače bivši policajac, već je bio osuđen na godinu i pol zatvora zbog zanemarivanja i zlostavljanja djece, ali je teški zločin počinio prije odlaska na odsluženje kazne. Slabinjac je optužen za dvostruko teško ubojstvo, dvostruko teško ubojstvo u pokušaju te ubojstvo u pokušaju.

Njegov branitelj Davor Marčec najavio je kako će tijekom postupka dokazati da njegov branjenik nije počinio nijedno kazneno djelo prema optužnici jer za to ne postoje kvalifikacijski elementi.

>> Slabinjcu od 20. siječnja suđenje za teška ubojstva

>> Hodao je s puškom u ruci, a onda su se začuli rafali

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.