Ljubljanska banka

Dužni mu 71.000 eura: Gubim nadu da ću ikad dobiti svoj novac

Foto: AFP
giv11
21.02.2013.
u 09:25
Zoran Burić na štednoj knjižici Ljubljanske banke ima 71.000 eura, novac koji su njegovi roditelji mukotrpno zaradili
Pogledaj originalni članak

Raspadom Jugoslavije slovenska Ljubljanska banka proglasila se nenadležnom za štediše iz bivših republika. Njezinim zatvaranjem samo su štediše iz Hrvatske izgubili oko 278 milijuna eura. Nova Ljubljanska banka koja je staru banku preuzela, a s njome i njezine podružnice, klijente i novac poriče svaku odgovornost i štedišama ne želi isplatiti novac. Budući da se nalazi u djelomičnom vlasništvu države, slovenska vlada je štiti.

Međutim, štediše iz Hrvatske se ne žele pomiriti s ovakvom situacijom i već godinama traže svoja prava, odnosno svoj novac. Jedan od njih je i Zoran Burić. Na štednoj knjižici Ljubljanske banke ima položenih 71.000 eura. Ovaj je novac naslijedio od roditelja koji su godinama mukotrpno radili u Njemačkoj i štedjeli. Iako u međuvremenu svi govore o prijevari, ni on do sada još nije uspio doći do svog nasljedstva. Njegova borba traje i dalje iako polako već gubi svaku nadu da će ikada doći do novca koju mu pripada.

>> Slovenija oteže s Ljubljanskom bankom jer želi pridobiti Nijemce

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

HE
hellbani
16:47 21.02.2013.

to je ta EU , di ce politicari imat ogromne place , i svi skupa ***t po narodu :D

TE
tester
09:34 21.02.2013.

teško da može imati 71000 eura, jer je u vrijeme dok je ljubljanska banka propadala još uvijek carevala dojč-marka.

CR
crogerman
12:10 21.02.2013.

Tu ne može biti govora o sukcesiji jer novac štediša nije kao prema tadašnjem zakonu završio u Narodnoj Banci Jugoslavije nego je za što postoji bezbroj svjedočenja završio prenesen u taškama i vrećama u Ljubljani!Predmet sukcesije može biti samo zajednička imovina i to osim Slovenca shvaća čak i petogodišnjak!