NEVJEROJATAN SLUČAJ

Dječak iz Australije (8) pet je godina jako kašljao: Pretrage nisu otkrile ništa sve dok nisu uzeli kameru...

Foto: Pixabay
Dječak iz Australije (8) pet je godina jako kašljao: Pretrage nisu otkrile ništa sve dok nisu uzeli kameru...
16.08.2022.
u 13:36
Neposredno prije operacije, liječnici su upotrijebili kamere kako bi još jednom pogledali Marleyeve dišne ​​putove i tada su otkrili plastični cvijet zaglavljen u njegovom grlu. Sve do tog trenutka upala je sprječavala liječnike da pronađu taj strani predmet.
Pogledaj originalni članak

Još kao dijete od oko tri godine, Marley (8) iz Australije počeo se gušiti i povraćati dok je jeo. Tek nakon pet godina, netom prije operacije, liječnici su u njegovom grlu otkrili zaglavljeni plastični cvijet.

- Uvijek smo pretpostavljali da jede prebrzo. Kako je vrijeme prolazilo, počelo mu se javljati hripanje i samo je ulazio i izlazio iz bolnica i liječničkih operacija - rekla je njegova majka Skye Enjaković. Marleyu je dijagnosticirana astma, a Skye je vjerovala da njezin sin ima respiratornu bolest, prenosi Australian Broadcasting Corporation.

U prosincu 2021. godine, Marley je imao tako jak napadaj kašlja da je hitno prebačen u bolnicu. Razine kisika bile su mu niske, a rendgenska snimka prsnog koša pokazala je da nešto nije u redu s njegovim dušnikom i jednjakom. Bronhoskopija je otkrila da Marley ima traheoezofagealnu fistulu, koja povezuje njegov jednjak s dušnikom. Kako je pojasnila njegova majka, to je značilo da su mu hrana, piće i slina ulazili u dušnik i išli do pluća

Prebačen je u Melbourne na operaciju, a neposredno prije operacije, liječnici su upotrijebili kamere kako bi još jednom pogledali Marleyeve dišne ​​putove i tada su otkrili plastični cvijet zaglavljen u njegovom grlu. Sve do tog trenutka upala je sprječavala liječnike da pronađu taj strani predmet.

Skye Enjaković vjeruje da je plastični cvijet tamo mogao biti i do pet godina, budući da je tada Marley počeo pokazivati ​​simptome.

- Znala sam da nešto nije u redu s njegovim grlom i nisam mogla shvatiti što je to. Nikada nisam mislila da bi to moglo biti strano tijelo, ali jednostavno nije bilo normalno da se dijete s astmom guši i povraća zbog hrane i pića i doslovno kašlje satima bez prekida - rekla je majka. 

Cvijet je uklonjen u siječnju, a Marley će biti podvrgnut i operaciji u Melbourneu kako bi se uklonila veza između njegova jednjaka i dušnika.

- Napravit će mu rez duž prsnog koša, stisnuti desno plućno krilo i zatim odlijepiti jednjak od dušnika i onda izrezati taj spoj koji je nastao od stranog tijela. Tada će uzeti malo mišića iz njegovih prsa i staviti ga između jednjaka i dušnika kako ne bi stvorio novu fistulu - pojašnjava njegova majka. 

VIDEO Zapalio se automobil na Braču, automobili samo prolazili: 'Sramota, vozač je bio u šoku'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.