Odvajanje otpada

Ćorić: Uskoro raspisivanje natječaja za spremnike i sortirnice

Ćorić: Uskoro raspisivanje natječaja za spremnike i sortirnice
02.10.2018.
u 11:12
U različitim smo fazama gradnje više od 80 reciklažnih dvorišta. Time je pokriveno više od dva milijuna građana, rekao je ministar.
Pogledaj originalni članak

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je u ponedjeljak u Koprivnici, gdje je s lokalnim čelnicima razgovarao o provedbi projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica, da se izgradnjom takvih centara afirmira kružna ekonomija te je najavio je natječaje za sortirnice tijekom sljedeća dva mjeseca i do kraja godine za nabavu spremnika u cijeloj Hrvatskoj.

– U ovom trenutku u tijeku je izrada studije izvedivosti spomenutog centra, a očekuje se da će biti gotova do kraja ove godine – rekao je Ćorić. Dodao je da su centri za gospodarenje otpadom završna faza u izgradnji infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom, da se njima afirmira koncept kružne ekonomije pa stoga nemaju alternativu. Podsjetio je da je Hrvatska preuzela obvezu da građani do 2020. na kućnom pragu odvajati 50 posto otpada.

– Cilj jest ambiciozan, ali 2018., iz perspektive Ministarstva zaštite okoliša i energetike, jest godina infrastrukture. To konkretno znači da smo u godinu i nešto dana odobrili sredstva i u različitim smo fazama gradnje više od 80 reciklažnih dvorišta. Time je pokriveno više od dva milijuna građana – rekao je.

Ministar je izvijestio da se razgovaralo i o izgradnji objekata za proizvodnju električne energije na Dravi.

– U tom smislu izmjene i dopune prostornog plana Koprivničko-križevačke županije potencijalno nose prostor za gradnju dviju hidroelektrana. Sada je pitanje kako i na koji način ići dalje s tom dokumentacijom jer će objekti biti predmet prekograničnog propitivanja utjecaja na okoliš. Tu ćemo razgovarati s Mađarskom – kazao je Ćorić o mogućoj gradnji HE Molve 1 i 2.

Odgovarajući na pitanja, ministar je rekao i da cijena plina i struje neće rasti u ovoj sezoni.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.