'Ljubav je ljubav'

Coca-Cola morala povući plakate iz Budimpešte, 40.000 Mađara potpisalo peticiju

Foto: Facebook/Coca-Cola
Coca-Cola morala povući plakate iz Budimpešte, 40.000 Mađara potpisalo peticiju
22.08.2019.
u 13:35
Sporne su plakate ipak objavili na svome Facebooku, a po gradu su postavili novena kojima je zastava s duginim bojama
Pogledaj originalni članak

Nova reklamna kampanja kojom je Coca-Cola u Mađarskoj pokušala promovirati jednakost i toleranciju povučena je uslijed pritiska javnosti i konzervativnih političara. Naime, plakati na kojima se mogu vidjeti homoseksualne osobe koje piju popularni gazirani napitak izazvali su takav nemir da se raspisala peticija koju je potpisalo 40.000 nezadovoljnih građana Budimpešte koji su tražili uklanjanje spornih plakata.

- Započinjemo bojkotom Coca-Cole. I u našoj peticiji molimo za pomoć u što bržem uklanjanju plakata i suzbijanju homoseksualnog lobija koji cilja djecu, obitelji i društvo u cjelini -  poručila je Eszter Schittl, pokretačica peticije i direktorica kampanje CitizenGO u Mađarskoj.  

Ništa blaži nije bio ni Boldog István, zamjenik govornika stranke premijere Viktora Orbana koji je dodao kako neće piti Colu dok se sporni plakati ne maknu te je uza sve na svojoj stranici poručio da 'vjeruje u Boga, vjeruje u domovinu, vjeruje u božansku vječnu istinu i uskrsnuće Mađarske'.

Uslijed sve većeg negodovanja oglasio se i najstariji svjetski proizvođač bezalkoholnih pića.

- Vjerujemo da i heteroseksualne i homoseksualne osobe imaju pravo voljeti koga god žele, onako kako oni žele. Ovim zaista želimo prenijeti poruku: naše je uvjerenje da svi imaju pravo na naklonost i ljubav; da je osjećaj ljubavi isti (#loveislove) - odgovorili su iz Coca-Cole objasnivši da su kampanju 'Ljubav je ljubav' pokrenuli uoči poznatog glazbenog festivala Sziget s čijom inicijativom 'Ljubavna revolucija' kompanija rado surađuje u promociji ravnopravnosti i različitosti kao temeljnih zajedničkih vrijednosti.

Sporne su plakate ipak objavili na svome Facebooku, a po gradu su postavili nove plakate na kojima je zastava s duginim bojama.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar nekakav
nekakav
13:45 22.08.2019.

danas svakog možeš napasti i zaustaviti ako ga optužiš da vrijeđa tvoje osjećaje i uvjerenja. kako se ova liberalna opsjednutost okreće protiv svojih roditelja...

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
19:25 22.08.2019.

Svaki treci hetero brak se raspadne, a homo zajednica dvaju osoba rijetko dozivi i par godina ,glavna osobina je teski promiskuitet i veliki postotak STI tu je ljubav zastupljena u mrvicama i cesto izuzetno nasilna narocito u lezbijskim vezama

Avatar Radagast
Radagast
15:22 22.08.2019.

Bravo Mađari!!!