JEFTINIJE GORIVO

Cijene goriva opet ispod 11 kuna, pogledajte nove cijene

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Vlada odmrznula cijene goriva
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vlada odmrznula cijene goriva
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Vlada odmrznula cijene goriva
07.12.2021.
u 08:35
Ovo pojeftinjenje uslijedilo je nakon što je Vlada u ponedjeljak ukinula uredbu o ograničenju cijena goriva
Pogledaj originalni članak

Cijene goriva nakon dugo vremena ponovno su pale ispod 11 kuna. Benzin je pojeftinio nešto više od dizela, pa se tako na zagrebačkim benzinskim postajama litra goriva eurosuper 95 kreće između 10.82 kune i 10.87 kuna. Litra eurodizela na benzinskim postajama u Zagrebu uglavnom se kreće oko 10.97 kuna.

Podsjetimo, ovo pojeftinjenje uslijedilo je nakon što je Vlada u ponedjeljak ukinula uredbu o ograničenju cijena goriva. Prema toj Vladinoj uredbi donesenoj 14. listopada, a produženoj 11. studenoga, cijene goriva bile su ograničene na 11.10 kuna za benzin bez aditiva i 11.00 za dizel bez aditiva.

– Na vrijeme smo reagirali kada su se podigle cijene benzina i dizela i spriječili udar na građane. Važno je da naši građani shvate da imamo ovakav alat u rukama i da ćemo ih zaštititi ako to bude trebalo – kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Cijenu goriva na benzinskoj postaji u vašoj blizini možete provjeriti ovdje.
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar rtl_kockica
rtl_kockica
09:33 07.12.2021.

da vlada nije fiksirala na 11, danas bio cijena vjerojatno bila 10.50....u sloveniji je danas 9,40

IS
istina1111
08:43 07.12.2021.

cudno.ja se nadao 10.99 da mogu trazit onu lipu da mi vrate sto vjerojatno nemaju u blagajni.steta

LE
LeonardoGoldman
09:54 07.12.2021.

Nisam vjeciti oporbenjak, no ovo ispada smijesno. Nakon ukidanja uredbe cijene padaju. Zar nisu mogle pasti i prije ukidanja uredbe? Zar nije bila propisana maksimalna cijena, a ne i minimalna?