OBEĆAO PROMJENE

Britanski parlament izabrao laburista Hoylea za svog predsjednika

Foto: REUTERS TV/REUTERS/PIXSELL
Lindsay Hoyle
Foto: REUTERS TV/REUTERS/PIXSELL
Lindsay Hoyle
Foto: REUTERS TV/REUTERS/PIXSELL
Lindsay Hoyle
04.11.2019.
u 22:56
Za mjesto predsjednika donjeg doma britanskog parlamenta kandidiralo se sedam zastupnika.
Pogledaj originalni članak

Zastupnik iz redova oporbenih laburista Lindsay Hoyle izabran je u ponedjeljak navečer za predsjednika donjeg doma britanskog parlamenta.

Hoylea, potpredsjednika parlamenta od 2010., zastupnici su izabrali nakon četiri kruga glasanja koje je bilo tajno. Za njega je u posljednjem krugu glasalo 325 od 540 zastupnika, a za njegovog protukandidata Chrisa Bryanta 213. Dva glasa bila su nevažeća. Za mjesto predsjednika donjeg doma britanskog parlamenta kandidiralo se sedam zastupnika.

 

Hoyle će dužnost preuzeti od Johna Bercowa, kojega su protivnici optuživali da je kršio konvencije i bio naklonjen onima koji su nastojali zaustaviti vladine planove izlaska Velike Britanije iz Europske unije, a zagovornici vidjeli kao borca za jačanje uloge parlamenta i snažniji nadzor nad radom vlade.

"Bit ću neutralan. Bit ću transparentan", rekao je 62-godišnji Hoyle nakon glasanja i dodao da  će se taj  "dom promijeniti na bolje".

Konzervativni predsjednik donjeg doma britanskog parlamenta John Bercow u četvrtak je nakon deset godina otišao s dužnosti, a ostat će zapamćen po svojem gromoglasnom pozivanju na red, oštrim replikama i odlukama koje neki ocjenjuju pristranima.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.