ISTRAGA OKO JANAFA

Božinović: Istražujemo curenje podataka

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Božinović: Istražujemo curenje podataka
21.09.2020.
u 21:23
"Naravno da sam tražio i razgovor s Glavnim ravnateljem policije", kazao je Božinović
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak kako USKOK, odnosno DORH i policija provode istražne radnje o curenju podataka u istrazi oko afere JANAF.

"Naravno da sam tražio i razgovor s Glavnim ravnateljem policije. Prema onome što sam doznao, policija skoro godinu dana u ovom konkretnom slučaju provodi svoje izvide, prikuplja dokaze, i taj je posao završen u onom trenutku kada se ocijeni da postoji dovoljan broj dokaza da se podnese prijava, ništa od toga nije iscurilo vani", rekao je Božinović gostujući u Dnevniku HRT-a.

>> VIDEO Miljević: Ne vjerujem da bi se išlo u ovakvu masovnu akciju preko noći. Vjerojatno su prije bili izvidi

Na pitanje traje li istraga o curenju informacija u tom posljednjem slučaju, Božinović je odgovorio potvrdno. "Da, prema mojim informacijama USKOK, odnosno DORH i policija provode te radnje", kazao je ministar.

Komentirao je i trenutno stanje na hrvatskoj granici vezano za nezakonite prelaske granice.

"Najveći pritisak i pokušaj ilegalnog prelaska se odvija tijekom noći. Sinoć je bilo 200-300 pokušaja prelaska granice. U prvih osam mjeseci bilježimo više od 16.000. Još uvijek je za nekih 30 posto više nego što je bilo u istom razdoblju prošle godine", kazao je Božinović.

>> VIDEO Uhićen šef Janafa, DORH za kriminal sumnjiči više ljudi

Dodao je da su u nepune tri godine povukli više od 200 milijuna eura europskih sredstava kako bi opremili granicu s raznim tehničkim sredstvima, a da policajci svako-noćno na granicama sprječavaju taj ilegalan prijelaz.

Po pitanju viznog režima između Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske, kazao je da je hrvatska strana na tom putu napravila dosta i da nam je ostao još samo jedan uvjet. "Nadamo se da ćemo do kraja fiskalne godine ostvariti uvjet za manje od tri posto odbijenih zahtjeva za vizu", zaključio je Božinović.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
markec555555
22:10 21.09.2020.

zašto javnost ne bi smjela znati što su saznanja istrage i kako se kralo ?