LOKOSI LIKUJU

'Svima smo dokazali da ne puštamo Dinamu!'

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Goran Tomić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Goran Tomić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Goran Tomić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Goran Tomić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Goran Tomić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Goran Tomić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Goran Tomić
10.05.2018.
u 20:52
– Ne bih želio komentirati Dinamove probleme, ali vjerujem da će trener Jurčević pronaći način da “razbudi” svoju momčad
Pogledaj originalni članak

Devet godina, odnosno 27 utakmica nijedan trener Lokomotive nije uspio pobijediti Dinamo. Nanizali su lokosi u tom razdoblju 26 poraza, uza samo jedan remi...

No onda je zimus na klupu kluba s Kajzerice došao talentirani Goran Tomić i u dvije utakmice dvaput srušio plave. U prvoj utakmici s 4:1, a prekjučer s 3:1. I tako je taj 41-godišnji Šibenčanin postao jedini trener u povijesti HNL-a koji ima stopostotni učinak u susretima s Dinamom (a da je pritom vodio minimalno dvije utakmice).

Bolji i od Fergusona

Ako ćemo se malo i našaliti, Tomić je u nečemu bolji i od Sir Alexa Fergusona jer je legendarni Škot na klupi Manchester Uniteda dvaput vodio svoju momčad u utakmicama s Dinamom, a postigao je pobjedu i remi.

– Ponosim se jer je velika stvar i jednom pobijediti Dinamo, a kamoli dvaput. Te dvije pobjede ću zauvijek pamtiti – rekao je jutro nakon pobjede Tomić te odmah naglasio da za to nije zaslužan samo on i prekjučerašnji strijelci:

– To je pobjeda kolektiva, od stručnog stožera, ljudi iz kluba, svakog igrača... Stvorili smo pozitivnu atmosferu koja nas sve vuče, imam osjećaj da bismo pobjeđivali i da u momčad uvrstim kadeta.

S dvije pobjede nad Dinamom Tomić je srušio tezu da je u utakmicama Dinama i Lokomotive sve unaprijed dogovoreno.

– Ta neistinita teza bila je ogroman teret dečkima, vidio sam to već u prvoj utakmici. Drago mi je da će sada prestati te priče. Ovi dečki bore se za sebe, ja kao trener za sebe, i ne bismo nikad ni pomislili na to da nekome pustimo utakmicu – naglašava Tomić, koji je jučer primao čestitke i jednog navijača Lokomotive jer mu je priuštio dobru zaradu. Naime, gospodin je iskoristio koeficijent 12 na pobjedu lokosa. Podcjenjivački visok s obzirom na formu Lokomotive.

– Trenutačno igramo najbolje u državi! I zato mi smeta što će se i sada više naglašavati da je Dinamo bio loš, umjesto da se kaže da mi igramo vrlo dobro.

Tomića smo pitali i što se to događa s Dinamom.

– Ne bih želio komentirati Dinamove probleme, ali vjerujem da će trener Jurčević pronaći način da “razbudi” svoju momčad, mislim da će osvojiti naslov već u utakmici s Rudešom – kaže Tomić.

Druga najmlađa momčad

U 20 kola HNL-a prije Tomićeva dolaska, lokosi su osvojili 23 boda, a otkad je on došao osvojili su ih već 22, i to u 14 utakmica. A u tih šest utakmica manje postigli su Tomićevi lokosi tri pogotka više.

– Kada sam došao, u tih prvih nekoliko kola osvajali smo malo bodova, nesretno smo gubili utakmice iako smo igrali sasvim dobro. U početku smo se još tražili, no onda sam uvidio što momčadi nedostaje i sada igramo baš kako želim. Cilj mi je bio peto mjesto, a sada ga i držimo. Još da smo pobijedili na jedanaesterce Hajduk i ušli u finale Kupa, bilo bi savršeno – ocjenjuje sezonu Tomić.

Lokomotiva je ove sezone demantirala i činjenicu da naši prvoligaši moraju biti puni stranih igrača. Naime, prekjučer u igri protiv Dinama od 14 lokosa stranci su bili samo Kosovar Kastrati i Kamerunac Chago.

– Dokazujemo da se i s domaćima može jako dobro igrati. U HNL-u su stranci nepotrebni jer imamo toliko dobrih domaćih igrača – kaže Tomić, čija je momčad prepuna Hrvata, ali i mladih igrača. S prosjekom od 24 godine, lokosi su po mladosti druga momčad lige (Cibalia je prva s prosjekom 23,8).

Na kraju nam je Tomić otkrio i planove za budućnost.

– Za mjesec dana istječe mi ugovor, no razgovarat ću s direktorom Šikićem i pokušati se dogovoriti. Nadam se da su zadovoljni mojim radom. Imam pozive iz Azije, ali sam sada koncentriran samo na Lokomotivu i volio bih ostati.

Privlači li vas klupa Dinama ili Hajduka?

– Jednog dana, zašto ne. Mogao bih trenirati svaki hrvatski klub, iako mi je od djetinjstva u srcu moj Šibenik.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
22:27 10.05.2018.

Zašto Hajduk pušta Dinamu i Rijeci stalno.......to je pravo pitanje.

CA
CALL
20:59 10.05.2018.

Odlican trener pred kojim je velika buducnost. Cini mi se jedan od rijetkih trenera u HR koji ponasanjem i odnosom nije iskljucivo fokusiran na sebe.... Samo naprijed Gorane!

MO
matK.O.
08:18 11.05.2018.

sad je dinamo pustio vama,hahaha