MODRA SVLAČIONICA

Rog i Schindelfeld zasad ne mogu otići, Dinamo lovi Ligu prvaka i još 8,6 milijuna eura

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.07.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Liga prvaka, 2. pretkolo, 2. utakmica, GNK Dinamo - FK Vardar. Marko Rog. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Marko Rog
Foto: Reuters/PIXSELL
Marko Rog
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
10.04.2016., Zapresic - 30. kolo MAXtv Prve HNL, NK Inter Zapresic - GNK Dinamo. Marko Rog Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Marko Rog
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
06.07.2016., Murska Sobota, Slovenija - Prijateljska nogometna utakmica, GNK Dinamo - Kopenhagen. Marko Rog. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
04.08.2016.
u 12:54
– Bit će to utakmice naših života! Sanjamo još jednu Ligu prvaka, lani smo osjetili kakav je to predivan osjećaj i dat ćemo sve od sebe u doigravanju kako bismo opet bili dio te prekrasne priče – rekao je nakon dvoboja u Tbilisiju Dinamov vratar Eduardo.
Pogledaj originalni članak

Pobjedom u Tbilisiju 1:0 (1:0) Dinamovi su nogometaši ostvarili osnovni ovosezonski cilj – plasman u skupinu jedne od europskih liga. Više nema nikakvog imperativa i mirno se u Maksimiru čeka petak i izvlačenje parova doigravanja za ulazak u Ligu prvaka.

Sezona, eto, ima svoj smisao, europske će se utakmice, desetu godinu uzastopno, u Maksimiru igrati barem do Božića! A u kasnim večernjim satima 22. ili 23. kolovoza znat ćemo hoće li plavi dohvatiti bonus i drugu sezonu zaredom igrati u elitnoj Ligi prvaka ili će se morati zadovoljiti nastupom u Europskoj ligi.

Eduardo: Sanjam Ligu prvaka

Osim u atraktivnosti natjecanja i snazi suparnika, razlika je, dakako, i u novčanim nagradama – zasad su plavi, naime, nakon dva uspješno apsolvirana kvalifikacijska pretkola za ulazak u Ligu prvaka zajamčeno zaradili 6,1 milijun eura, a uđu li među najveće i najbogatije, blagajnu će napuniti s još 8,6 milijuna eura!

– Bit će to utakmice naših života! Sanjamo još jednu Ligu prvaka, lani smo osjetili kakav je to predivan osjećaj i dat ćemo sve od sebe u doigravanju kako bismo opet bili dio te prekrasne priče – rekao je nakon dvoboja u Tbilisiju Dinamov vratar Eduardo.

Portugalac s friškim odličjem reprezentativnoga europskoga prvaka bio je među najboljim dinamovcima u Gruziji. Istina, nije Eduardo imao previše posla, ali obranio je sve što je morao obraniti, dodavši “obveznim likovima” i fantastičnu obranu teške lopte koju je glavom sa sedam metara u prvom dijelu prema plavoj mreži uputio Rene Santos. Iako je ostao na pogrešnoj nozi, uspio je pronaći snagu za odraz i odbio je van loptu koju su mnogi već vidjeli u mreži! Nastavi li ovako braniti, Eduardo će biti svakako jaka plava karika...

Cico dobro vodio momčad

Trener Zlatko Kranjčar dobro je taktički postavio momčad, svjestan goleme prednosti 2:0. Ojačao je sredinu travnjaka i time napravio predblok ispred posljednjeg obrambenog reda pa su ne odveć maštoviti i lucidni Gruzijci bili osuđeni na igranje dugim loptama. A one su u pravilu bile lagani darovi za srednje braniče plavih i vratara Eduarda. Iako je pobornik napadačkog nogometa, Kranjčara su u ovoj utakmici vodili mudrost i iskustvo, trebalo je proći u doigravanje, a bit će vremena za “umjetnički dojam”...

Uoči sezone Kranjčar nam je nekoliko puta rekao:

– Iako nitko pred mene ne stavlja taj imperativ, želim Ligu prvaka!

Došao je, eto, do zadnje stube koju mora preskočiti, vidjet ćemo koga će plavi dobiti za suparnika. I hoće li u tim utakmicama trener moći računati na Marka Roga i Gordona Schildenfelda – iako je, barem zasad, stopiran njihov odlazak, nitko ne može jamčiti da će doista i ostati u plavoj svlačionici do kraja kolovoza. Uvijek, naime, može sletjeti nekakva “nemoralna ponuda”...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

SO
sonce
14:46 04.08.2016.

Jednim i istim ljudima nije nitko dobar za tereneera. Stalno pljuju i izmišljaju afere.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:59 04.08.2016.

dosta nam više nemoralnih ponuda i izuvanja iz cipela .. na redu je kvalitetan rezultat .. radi li se šta po pitanju stadiona... da je sad ona ponuda njemaca za stadion 50000 gledalaca njima u koncesiju i drugi za 20000 gledalaca gratis ?

Avatar EUJ-
EUJ-
17:54 04.08.2016.

Dok sve vodi i odlučuje gazda, duša i srce modre svetinje gospon Zdravko Mamić nema brige za nas hrvatske domoljubne navijače.