TUGA U KOŠARCI

Preminuo trener Miroslav Sobočan Danira: 'Bio je pravi gospodin'

Foto: Košarkaški savez Zagreba
17.09.2021.
u 14:00
Dugo godina, do odlaska u mirovinu, radio je kao tajnik u Zagrebačkom košarkaškom savezu.
Pogledaj originalni članak

Nakon kratke bolesti jučer nas je u 85. godini napustio Miroslav Sobočan, bivši košarkaši trener koji je sa zagrebačkim Montingom osvojio Kup Lilliane Ronchetti 1980. godine. Sobočan je imao sjajnu startnu petorku koju su činile Sanja Ožegović, Jasna Pepeunik, Marija Jajac, Marijana Bušljeta i Mira Bjedov.

– Miroslav Soboćan bio je tip mirnog trenera. Nikad ne bi povisio glas ni na jednu igračicu, nikad nije psovao. Bio je možda prefin za trenera. Pravi gospodin – rekla je Sanja Ožegović.

Zanimljivo je da je bio trener Croatia banke 1995. godine u kojem su tada zajedno igrale tri sjajne igračice – Žana Lelas, Danira Nakić i Razija Mujanović.

Dugo godina, do odlaska u mirovinu, radio je kao tajnik u Zagrebačkom košarkaškom savezu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZA
Zagreb2711
07:22 23.07.2023.

Moj sused iz Trnja - Vranovina