Jug i u Zagrebu bolji

Popadić se specijalizirao za Bukića, u dvije utakmice obranio mu tri peterca

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Mladost - Jug
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Mladost - Jug
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Mladost - Jug
23.07.2020.
u 09:05
Bowen 10 sekundi prije kraja propustio osigurati pobjedu Mladosti, silovitim udarcem pogodio je - prečku
Pogledaj originalni članak

Kakav je to finale! Dvije utakmice Juga i Mladosti, obje završile neodlučeno, pa je pobjednik odlučivan petercima. I oba su puta Dubrovčani bili uspješniji.

Sinoć u Zagrebu, po kiši koja je malčice pokvarila spektakl na otvorenom plivalištu uza Savu, jugaši su bili bolji ukupnim rezultatom 13:11, prije peteraca bilo je 10:10.

I opet je u raspucavanju s pet metara junak bio Jugov vratar Popadić. Obranio je udarce Bukiću i Laziću, a Bowen je pogodio prečku, pa to što je s druge strane Marcelić ukrotio Garcijin šut nije mladostašima puno pomoglo. Jugov vratar tako je u dvije utakmice obranio Bukiću čak tri peterca.

Jer je u zagrebačkoj utakmici Bukić bio neuspješan i u prvoj četvrtini kada je propustio dovesti Mladost u vodstvo s 3:0. Popadić kao da se specijalizirao za branjenje Bukićevih udaraca s pet metara...

- To ćemo mu priznati kad osvojimo naslov - komentirao je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak, koji se na Savi, naravno, osjećao kao doma jer je dijete Mladosti. Potom je dodao:

- Dva puta peterci? Ha, možda će i treći put, tko će ga znati. Takva je dinamika ovog finala, ali i u jednoj i u drugoj utakmici gledatelji su mogli vidjeti vrhunski vaterpolo. Mi smo počeli loše, ali smo dominirali sredinom utakmice, poslije se Mladost opet digla. Uspjeli smo smanjiti broj primljenih pogodaka na 10, što je dobro, ali imali smo padova u igri.

Dubrovčani su u jednom trenutku poveli s 9:6, no Mladost je u posljednjoj četvrtini stigla Jug i čak povela s 10:9. Izjednačio je mladi Kržić, a pobjedu Mladosti propustio je osigurati Bowen koji je 10 sekundi prije kraja pogodio prečku.

- Utakmica je bila neizvjesna, onako kako smo i predviđali. Opet je, na našu žalost, pobijedila spretnija i sretnija momčad. Mislim da smo bili dobar suparnik i žao mi je što na domaćem bazenu nismo ostvarili pobjedu i tako dodatno zakomplicirali tijek finalne serije. No, borit ćemo se i u Dubrovniku, kao do sada, i nadati se pobjedi - kazao je trener Mladosti Zoran Bajić. 

Jug sad, teniskim rječnikom rečeno, ima tri meč-lopte za obranu naslova. Treća utakmica igra se u subotu u 20.15 sati u Dubrovniku.

Mladost: Marcelić (11 obrana), Radu 1 (1), Miloš 4, Biljaka 2, Ćuk 1, L. Bajić, Bukić 1 (2-0), Lazić 1 (1-0), Bowen (1-0), Dašić, Kunac, Harkov 1, Jurlina, Vrlić.

Jug Adriatic osiguranje: Popadić (14 obrana), Macan, Fatović 6 (2-1), Lončar 1, Kržić 1, Garcia (1-0), Lozina, Merkulov, Papanastasiou 4 (2-2), Žuvela, Benić, Obradović 1 (1), Jarak, Tomasović.

Igrač više: Mladost 11-5, Jug 12-4.
Peterci: Mladost 5-1, Jug 6-4.
Četvrtine: 2:2, 3:3, 2:4, 3:1.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TR
Travno221
13:35 23.07.2020.

Zar ovaj Bajić nema nikoga drugoga da mu izvode peterce?

Avatar rubinet
rubinet
12:53 24.07.2020.

Vratar u vaterpolu,objektivno, može braniti peterac jedino ako pucač traljavo i loše puca....