Trodnevna žalost

Pokopan Diego Armando Maradona, procesiju obilježili izgredi

Foto: AGUSTIN MARCARIAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
The car carrying the casket of soccer legend Diego Maradona arrives at the cemetery in Buenos Aires, Argentina
Foto: MATIAS BAGLIETTO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Clashes during the wake of soccer legend Diego Maradona, in Buenos Aires
Foto: AGUSTIN MARCARIAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Friends and family carry the casket of soccer legend Diego Armando Maradona, at the cemetery in Buenos Aires
Foto: UESLEI MARCELINO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
People react on the street as the hearse carrying the casket of soccer legend Diego Armando Maradona travels to Bella Vista cemetery, on the outskirts of Buenos Aires
Foto: MAGALI DRUSCOVICH/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
The hearse carrying the casket of soccer legend Diego Maradona drives to the cemetery, in Buenos Aires
27.11.2020.
u 09:30
Mnogi su dodirivali automobil s lijesom dok je stajao na semaforima, a većina je bacala cvijeće, šalove, zastave i dresove
Pogledaj originalni članak

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona pokopan u krugu obitelji i najbližih prijatelja na groblju Bellavista u Buenos Airesu. 

Iako se zbog epidemioloških mjera žitelji Buenos Airesa zamoljeni da ostanu kod kuće, na pogrebnoj procesiji od palače Rosada do groblja priključilo se tisuće automobila i motocikala s argentinskim zastavama.

Mnogi su dodirivali automobil s lijesom dok je stajao na semaforima, a većina je bacala cvijeće, šalove, zastave i dresove. 

Lijesom s Maradoninim tijelom bio je izložen u predsjedničkoj palači ispred koje se stvorio kilometarski red koji se pružao kroz 20 gradskih blokova. Zbog izgreda i tučnjava morala je intervenirati i policija, dok se na posljednjem ispraćaju na groblju okupilo 20-ak osoba. 

Maradona je preminuo u srijedu zbog plućnog edema, a u Argentini je proglašena trodnevna žalost.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
10:48 27.11.2020.

Počivao u miru. Malo mi je čudno da nitko ne piše o nedržanju mjera zbog pandemije, ali valjda u ovom slučaju vrijede druga pravila. Kao i kod mnogih drugih slučajeva. Čak i u smrti neki su povlašteniji.