Mediteranske igre u Alžiru

Pavić brončana u džudu, rukometašice izborile polufinale, donosimo detalje s Mediteranskih igara

Pavić brončana u džudu, rukometašice izborile polufinale, donosimo detalje s Mediteranskih igara
03.07.2022.
u 09:30
10. mjesto trenutačno drži Hrvatska na burzi medalja. Osvojili smo ukupno 13 medalja, od čega tri zlatne
Pogledaj originalni članak

Džudašica Petrunjela Pavić osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 78 kilograma na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu.

– Jako sam sretna cijelim danom i vjerujem da je ovo tek jedna od mnogih velikih medalja koje ću osvojiti – rekla je nasmijana Dubrovčanka koju je hvalio i trener reprezentacije Dragan Crnov:

– Odličan dan u kojem je Petrunjela izgubila tek u polufinalu od buduće zlatne Kosovarke, Loriane Kuke, a i ta borba otišla je nekoliko minuta u golden score. Svaka čast i Pavić i njezinu treneru Mateu Semizu na radu i napretku.

Tako su medalje za Hrvatsku na ovim Mediteranskim igrama osvojile djevojke iz Solina i Dubrovnika, u kojem će se sigurno slaviti do dugo u noć. Za to vrijeme Pavić će se prisjećati kako je za broncu ipponom pobijedila Crnogorku Peković, dok je u polufinale prošla wazarijem protiv Marokanke Yatim.

Dva plivačka finala

Druga dva hrvatska imena u finalnom bloku imala su prevelike izazove u ovom trenutku. Ivana Maranić (preko 78 kg) izgubila je wazarijem u borbi za broncu od Larise Cerić iz BiH, trostruke viceprvakinje Europe i treće na svijetu. U četvrtfinalu Ivana je pobijedila Alžirku Asselah, dok je u polufinalu bila bolja buduća zlatna, Turkinja Sayit. Marko Kumrić (do 100 kg) izgubio je wazarijem od Francuza Agbegnenoua, nakon što je u repasažu pobijedio Kosovara Zekaja, a u četvrtfinalu izgubio od kasnije srebrnog Alžirca Boumara. U 1. kolu Igara izgubio je Marcel Škalec (preko 100 kg), od kojeg je uspješniji bio Turčin Ertug. Hrvatska džudaška reprezentacija tako je završila uspješan nastup na Mediteranskim igrama, a pred našim najboljim seniorima je Grand Slam Budimpešta (8. do 10. srpnja) te Grand Prix Zagreb (15. do 17. srpnja).

Košarkaši Hrvatske ostvarili su prvu pobjedu na turniru 3x3 svladavši u trećem kolu skupine Egipat (13:7). Atletičar Mateo Ružić nije se plasirao u finale utrke na 400 metara. Na plivačkim natjecanjima Mario Šurković izborio je nastup u finalu na 100 m slobodno, a u finale se plasirala i Ana Blažević na 100 m prsno. U streljaštvu su korak do bronce bili Marin Maričić i Valentina Gustin. Oni su u disciplini gađanje zračnom puškom mješovito bili četvrti, dok su Borna Petanjek i Estera Herceg osvojili 12. mjesto. Prvog dana kvalifikacija u gađanju letećih meta Anton Glasnović trenutačno je drugi, a njegov brat Josip na 12. mjestu.

Pavlović opet prva violina

Rukometašice Hrvatske pobijedile su u drugom kolu skupine Alžir s 31:21 i tom pobjedom osigurale polufinale.

– U utakmicu protiv Alžira, koja nam je bila odlučujuća za ulazak u polufinale, ušli smo jako dobro, dobro smo igrali u obrani, a Lucija Bešen odlično je branila tako da smo već na startu napravili bitnu razliku i održavali to cijelo prvo poluvrijeme. U jednom trenutku došli smo do problema jer je Alžir ušao u divlju zonu, praktički su igrali individualnu defenzivnu obranu na pola terena i tu smo se malo loše snalazili na početku, ali nakon dogovora, krenulo je sve nabolje. Na kraju je završilo s plus deset razlike i sve igračice dobile su priliku igrati na Mediteranskim igrama. Golove su zabile i Lana Jarak, koja je danas odigrala odlično na poziciji lijevog krila, i Josipa Bebek, isto tako i Malec, Tupek, sve one dale su svoj obol ovoj utakmici – rekao je Nenad Šoštarić, izbornik Hrvatske.

S devet pogodaka iz 12 pokušaja Katarina Pavlović ponovno je bila naša prva violina. Pet pogodaka postigla je Lana Jarak.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.