BALKANSKA LIGA

Osniva se liga bivše Jugoslavije?! U hrvatskom savezu otkrili hoće li se pridružiti

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Odbojka
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Odbojka
07.11.2018.
u 21:36
– Ne dolazi u obzir da Savez pristane da naši klubovi igraju Balkansku ligu. Mi iz MEVZA-e ne izlazimo, a ako netko od klubova iz Srbije ili BiH želi u MEVZA-u, dobro došli – rekao je Ante Baković, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza
Pogledaj originalni članak

Pojedini odbojkaški treneri (Igor Lovrinov, Ivan Rančić, Rade Malević) podržali su ideju kako bi bilo super da hrvatski klubovi igraju regionalnu ligu s klubovima s područja bivše Jugoslavije, po uzoru na košarkašku ABA ligu. No ništa od toga se neće dogoditi. Jer, hrvatski klubovi već godinama igraju u srednjoeuropskoj MEVZA ligi, zajedno s klubovima iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Češke i Slovačke. Balkanski savez objedinjuje klubove iz Srbije, Turske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Grčke, Cipra, Rumunjske, Crne Gore i Moldavije.

– Moje je mišljenje da bi regionalna liga za hrvatske klubove bila bolje rješenje od MEVZA-e. Bilo bi tu puno jakih klubova poput Vojvodine, Budve, Brčkog, ACH Volley Ljubljane, Jedinstva iz Bijelog Polja, Novog Pazara, Budućnost iz Podgorice. A hrvatskim klubovima trebaju jače utakmice jer nam je liga dosta slaba – istaknuo je Rančić.

Ante Baković, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, kaže:

– Ne dolazi u obzir da Savez pristane da naši klubovi igraju Balkansku ligu. Mi iz MEVZA-e ne izlazimo, a ako netko od klubova iz Srbije ili BiH želi u MEVZA-u, dobro došli – zaključio je Baković.

>> Pogledajte što Dinamove legende Krasnodar Rora i Robert Prosinečki kažu uoči povijesne utakmice

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 52

PI
pinkec
06:38 08.11.2018.

Neki još plaču za bivšom propalom državom!!? Pomirite se drugovi, nema je i neće je nikad više biti! Bratstva i jedinstva nikad i nije bilo!

ER
EroK
06:46 08.11.2018.

Drugovi, jel vam žao, jel vam žao, rastanak se odavno odmakao ... ? Ni slučajno!

ST
stipe123
22:01 07.11.2018.

Srbija svetska velesila u muškoj i ženskoj odbojci treba da igra sa kojekakvim levacima? Hvala, drugi put.