PRIPREME ZA SP

Nigerija protiv Engleske na Wembleyju

Foto: Reuters/PIXSELL
Nigerija protiv Engleske na Wembleyju
11.01.2018.
u 07:00
- Sretni smo što ćemo posljednju provjeru uoči početka SP-a imati protiv Engleske. Bit će to sjajan ispit naših ambicija - kazao je dopredsjednik Nigerijskog nogometnog saveza (NFF) Barrister Seyi Akinwunmi.
Pogledaj originalni članak

Posljednju pripremnu utakmicu uoči početka svjetskog prvenstva u Rusiji i ogleda protiv Hrvatske, nogometna reprezentacija Nigerije odigrat će 2. lipnja na Wembleyju protiv Engleske.

- Sretni smo što ćemo posljednju provjeru uoči početka SP-a imati protiv Engleske. Bit će to sjajan ispit naših ambicija - kazao je dopredsjednik Nigerijskog nogometnog saveza (NFF) Barrister Seyi Akinwunmi.

- Ovu utakmicu dogovaramo već godinu dana - dodao je Akinwunmi.

Prije SP-a Nigerijci će igrati i protiv Poljske u ožujku. Nigerija je izabrala Poljsku kao test za Hrvatsku, dok će Poljacima ogled protiv 'Super orlova' poslužiti kao test za ogled protiv Senegala u skupini H svjetskog prvenstva.

- Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu je iznimno važna. Hrvatska je za nas možda i najvažnija utakmica. Ako dobro otvorimo prvenstvo, imamo izgleda proći skupinu - kazao je nigerijski izbornik Gernot Rohr (64).

Njemački stručnjak već tjednima obilazi klubove širom Europe i razgovara s trenerima svojih igrača, a svojim zvijezdama Ahmedu Musi i Kelechiju Iheanachu je zaprijetio da neće putovati na World Cup ukoliko ne promijene klub.

Oba igrača su članovi engleskog premierligaša Leicester Cityja, međutim šest mjeseci uoči smotre u Rusiji i otvaranja protiv Hrvatske - ne igraju.

Musa je u Leicester stigao iz moskovskog CSKA u srpnju 2016. godine za klupski rekord od 20 milijuna eura. Prošle sezone je upisao 29 nastupa i postigao četiri gola, no ove sezone nije odigrao niti jednu utakmicu. Iheanachu je na King Power stadion stigao iz Manchester Cityja u kolovozu prošle godine, a upisao je samo šest nastupa i postigao jedan pogodak.

- Moj plan je na SP voditi igrače koji igraju u svojim klubovima. Bilo bi neozbiljno voditi igrače koji ne igraju - kazao je njemački stručnjak dodavši: 

- Jako sam tužan kad vidim da Iheanacho i Musa ne igraju u Leicesteru i situacija im je sve gora. Nadam se da će početi igrati ili otići iz toga kluba kako bi pokazali svoj igrački talent.

Nigerija će otvoriti Svjetsko prvenstvo 16. lipnja u Kalinjingradu utakmicom protiv Hrvatske.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.