TRUD SE ISPLATI

Ljubičić vratio veliki tenis u Veli(ki) Lošinj, Hrvatska sve jača naturnirskoj karti

Ljubičić vratio veliki tenis u Veli(ki) Lošinj, Hrvatska sve jača naturnirskoj karti
26.09.2021.
u 16:00
U kategorijama uzrasta do 12, 14 i 18 godina okupit će se stotine tenisača i tenisačica (sa svojim trenerima, roditeljima...) iz cijelog svijeta.
Pogledaj originalni članak

Zagrepčanka Sofija Ćorić ostvarila je dvostruki trijumf na ovogodišnjem Maistra kupu, turniru za uzrast do 14 godina iz kategorije Tennis Europe, održanom u Vrsaru (u pojedinačnoj je konkurenciji u hrvatskom finalu pobijedila Doru Biondić).

Tjedan dana kasnije, u Poreču, na turniru druge razine, ali za 12-godišnjake, u muškom polufinalu imali smo čak trojicu predstavnika - Ivana Dumbovića, Jou-Georgea Gnjidića i Darija Zoricu, a u ženskom Niku Čakarun, tako da se može zaključiti da naši klinci i klinceze odlično koriste seriju od osam međunarodnih juniorskih turnira koji će se tijekom rujna i listopada organizirati na našoj obali - uz Vrsar i Poreč, domaćini su Veli Lošinj, Dubrovnik i Split.

U kategorijama uzrasta do 12, 14 i 18 godina okupit će se stotine tenisača i tenisačica (sa svojim trenerima, roditeljima...) iz cijelog svijeta.

- Unatoč problemima koje nam zadaje pandemija koronavirusa, ove smo godine organizirali čitav niz turnira na što smo iznimno ponosni. Neki su odigrani, neki su tek u pripremi, ali veseli nas što će svi naši mladi igrači i igračice imati priliku nastupiti na međunarodnim turnirima u svojoj zemlji na kojima će bez sumnje prikupiti i vrijedna međunarodna iskustva - kaže Jelena Kostanić, sportska direktorica Hrvatskog teniskog saveza.

Najviše turnira, čak četiri, imat će juniori i juniorke do 18 godina: od 27. rujna do 3. listopada bit će u Velom Lošinju, tjedan dana kasnije u Vrsaru, a potom još i u Poreču i Dubrovniku.

Ali to nije sve, bit će na obali i turnira za velike, za profesionalne tenisače. Ove godine, naime, kreće ATP Challenger u Velom Lošinju (počinje 18. listopada). Turnir se igra na terenima novoosnovane Teniske akademije Ivana Ljubičića, pa je jasno da je trener Rogera Federera i najzaslužniji što se na Lošinj vraća veliki tenis. To je čak peti Challenger kojemu će ove godine domaćin biti Hrvatska, prethodni su održani u Zagrebu, Zadru i dva u Splitu.

Lijepe su to pretpostavke za stvaranje novih Ivaniševića, Ljubičića, Čilića.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar GeniKameni
GeniKameni
16:26 26.09.2021.

Bravo Ivane, svaka cast. To je pravi put za odrzavanje hrvatskog tenisa u svjetskom vrhu. Ne samo sto je za klince dobro igranje takvih turnira, nego je i njihovim roditeljima mnogo jeftinije ucesce njihove djece na turnirima u Hrvatskoj nego negdje u Europi ili cak i na drugom kontinentu.