Kraj trakavice

Kalinić postaje šesti Hrvat u povijesti svjetskog velikana, a trener ga žestoko kritizira

Foto: Reuters/PIXSELL
Nikola Kalinić
Foto: Reuters/PIXSELL
Nikola Kalinić
Foto: Reuters/PIXSELL
Nikola Kalinić
Foto: Reuters/PIXSELL
Nikola Kalinić
Foto: Reuters/PIXSELL
Nikola Kalinić
Foto: Reuters/PIXSELL
Nikola Kalinić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Nikola Kalinić
20.08.2017.
u 10:20
Bude li Kalinićev transfer zaista vrijedan 25 milijuna eura, bit će to treći najveći transfer nekog hrvatskog nogometaša.
Pogledaj originalni članak

Nikola Kalinić u Milan “odlazi” već dva mjeseca, no čini se kako se trakavica oko transfera hrvatskog napadača iz Fiorentine u Milan ipak bliži kraju. Viole su u petak u večernjim satima prihvatile ponudu rossonera za hrvatskoga nogometnog reprezentativca, tvrde gotovo sve značajnije talijanske novine.

La Gazzeta dello sport objavila je veliki članak o našem reprezentativcu, te ga smjestila u udarnih 11 rossonera, i to u dvije različite taktičke varijante trenera Vincenza Montelle. U sustavu 4-4-2 bi igrao u napadu u paru s Andreom Silvom, dok bi u sistemu 4-3-2-1 bio jedini, istureni napadač, a iza njega bi bili Suso i Bonaventura.

Boban i Šimić najviše dali

Da je Kalinićeva priča u Fiorentini završena potvrđuje i podatak da je propustio posljednja tri treninga Fiorentine, i sasvim je jasno kako više ne želi ostati na Artemio Franchiju. Službeno, priložio je liječničku ispričnicu kako bi mogao izbivati sljedećih pet dana.

U međuvremenu je Fiorentina objavila brojeve na dresovima za sljedeću sezonu. Kalinić je izgubio devetku koja je prepuštena Giovanniju Simeoneu, što je još jedna potvrda kako je Nikola na izlaznim vratima kluba.

Sky Italia, Gazzetta dello Sport, Tuttomercatoweb i Calciomercato javljaju kako je Milanova ponuda prihvaćena u petak nakon nove runde pregovora. Radi se o posudbi vrijednoj pet milijuna eura uz obvezu otkupa ugovora za dodatnih 20 milijuna eura sljedećega ljeta.

Kaliniću je, dakle, ostalo samo obaviti liječnički pregled prije nego što i službeno postane igrač Milana i tako naslijedi Marija Pašalića kao novi Hrvat u svlačionici velikana sa San Sira. Postat će Kalinić tako šesti Hrvat koji je odjenuo dres Milana.

Prvome je to uspjelo Zvonimiru Bobanu, koji je dres milanskog velikana nosio od 1992. do 2001. godine. Legendarni kapetan vatrenih osvojio je s rossonerima devet trofeja, među ostalim i četiri puta talijansko prvenstvo, jednom Ligu prvaka...

Veliki trag ostavio je i Dario Šimić, koji je među rossonerima bio od 2002. do 2008. godine, a čak dvaput stavio je ruke na trofej Lige prvaka (2003. i 2007.).

Epizodne uloge u Milanu su pak imali Darijo Smoje i Dražen Brnčić. Prvi je upisao devet nastupa u natjecateljskim utakmicama, a drugi samo jednu. No, Brnčić će se zbog tih 13 minuta utakmice 2000. godine protiv Perugije zauvijek moći hvaliti da je zaigrao za velikana Milan. A u tih 13 minuta na terenu su bili i legende kluba poput Maldinija, Ševčenka, Gattuso, Leonardo, Abbiati...

Naslijedio Mario Pašalića

A posljednji Hrvat koji je zaigrao za Milan bio je Mario Pašalić. On je prošle sezone na posudbi iz Chelseaja odigrao 27 utakmica za rossonere, te postigao pet pogodaka.

A prema svemu sudeći, uskoro će golove u crveno-crnom dresu zabijati i Nikola Kalinić. Nažalost, prvo kolo Serie A sigurno će propustiti, jer Milan danas u 20.45 sati gostuje kod Crotonea.

A bude li Kalinićev transfer zaista vrijedan 25 milijuna eura, bit će to treći najveći transfer nekog hrvatskog nogometaša. Vredniji će ostati samo Modrićev iz Tottenhama u Real 2012. godine (35 milijuna eura), te Kovačićev iz Intera u Real 2015. godine (31 milijun eura). No, Kalinić će nesumnjivo postati najskuplji hrvatski napadač. Dosadašnji rekorder je Mario Mandžukić, koji je iz Bayerna u Atletico Madrid 2014. godine otišao za 22 milijuna eura.

Fiorentinin trener: Kalinić je neprofesionalan!

Nakon što je Kalinić propustio posljednje treninge trener Fiorentine Stefano Pioli ne može računati na njega ni u današnjoj utakmici s Interom. Pioli ne skriva nezadovoljstvo ponašanjem svog igrača.

- Od samog početka govorim da se takve situacije trebaju rješavati što je prije moguće, i zbog kluba i zbog samog igrača. Naravno, Nikolino je ponašanje neprofesionalno, ali očigledno je da u čitavom slučaju nešto nije u redu - kazao je Pioli.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

JU
Jure7
11:27 20.08.2017.

Nikola je najbolji hrvatski napadač.... Njega i Kramarića u vrh i eto golova ko na traci....

DU
Deleted user
20:57 20.08.2017.

ne prestaje jagma za hrvaškim igralcima mi drugi z bivše yu vam nismo ni do kolena