NAKON 29 GODINA

Kakav bi to spektakl bio! Dinamo i Zvezda opet na Maksimiru? Evo kolike su šanse

Foto: VL
Dinamo Zvezda
16.08.2019.
u 19:10
Očito je kako je tada svemu kumovala politika, a vjerujemo kako bi novi susreti bili organizirani na puno višem nivou te bi snage reda bile spremne na sve moguće izgrednike
Pogledaj originalni članak

Dinamo i Crvena zvezda uspješno su prošli sve prepreke do doigravanja za Ligu prvaka, a tamo ih čekaju norveški i švicarski predstavnik. 

Naš Dinamo probat će skupine Lige prvaka osigurati u dva susreta s Rosenborgom, a plavi imaju svako pravo nadati se da će nakon 180 minuta biti bolja momčad. 

Zvezdu pak čeka susret s Young Boysima koji su prošle godine zaustavili igrače Nenada Bjelice. Dinamo se dignuo nakon tog poraza i preko Europske lige dočekao europsko proljeće.

Zvezda je pak stigla do skupina Lige prvaka gdje je bila smještena  s velikanima - Liverpoolom, Napolijem i PSG-om

Nikad odigran susret

Ako obje momčadi budu uspješne i plasiraju se u skupine moguće je da ćemo vidjeti susret protivnika koji su se posljednji put sreli na Maksimiru 13. svibnja, 1990. godine u povijesnom susretu koji nikada nije odigran.

Mnogi i danas taj datum uzimaju kao službeni početak Domovinskog rata kada su se navijači Dinama suprotstavili tadašnjoj miliciji koja nije zaustavila divljanje Delija na tribinama nego je pendreke usmjerila na navijače plavih. 

Povijesni trenutak bio je i kada je Zvonimir Boban udario policajca Refika Ahmetovića kako bi pomogao navijaču Dinama koji se našao među policajcima. 

Očito je kako je tada svemu kumovala politika, a vjerujemo kako bi novi susreti bili organizirani na puno višem nivou te bi snage reda bile spremne na sve moguće izgrednike. 

Hoće li do utakmica ovih dvoje protivnika doći saznat ćemo, u slučaju da oboje prođu, 28. kolovoza u Monte Carlu kada je ždrijeb skupina Lige prvaka. Dinamo se nalazi u trećem 'bubnju' nositelja, a beogradski klub u četvrtom. Tako je mogućnost da baš ta dva kluba završe u istoj skupini malih, ali nikako nezanemarivih, 12,5%! 

>>> Pogledajte što je nakon velike pobjede u Mađarskoj rekao Nenad Bjelica

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar Zzzz
Zzzz
19:47 16.08.2019.

Zaista bi bio spektakl, 20 tisuća policajaca na stadionu, 90 minuta vrijeđanja na nacionalnoj osnovi, gađanje igrača upaljačima, kovanicama, bocama, neredi diljem grada, zapaljeni automobili, autobusi, vlakovi, ma divota.

KO
KoljaNk
19:49 16.08.2019.

Dragi moj "novinaru", Dinamo i Zvezda su zadnji put igrali 1991, nakon 15 minuta gubili smo 0:2 ali do kraja okrenuli na 3:2. Šuker,, Gašpar i Židan su bili strijelci.

Avatar Idler 3
Idler 3
19:19 16.08.2019.

Meni su nekak atraktivniji protivnici i Liverpool i Napoli i PSG ali ah....kaj morem kdaj nisem Yu-nostalgik !!!