Neće ga trpjeti

Petev i Sammir žestoko raspravljali, trener se morao umiti hladnom vodom

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
07.07.2017.
u 16:08
Žustar razgovor Sammira i Peteva može biti samo dobar za Filha, ako i sam shvati da to što daje nije dovoljno za Dinamo. Nešto mora promijeniti, no može li?
Pogledaj originalni članak

Prije deset godina legendarni novinar Tomislav Židak pisao je o tada skupom pojačanju Dinamu, Dariju Jertecu. Kao i obično, zgodno je složio svoju misao u parolu - "Zbudi se, Jertec".

Nažalost, taj talentirani igrač nije se dovoljno "zbudil". Spomenuo je tada i Sammira, opisao ga kao žonglera s plaže, neodgovornog, nediscipliniranog, sebičnog... Danas bi pokojni Tomica zacijelo napisao "zbudi se, Sammire". Jer, sad je on najbolje plaćeni plavi igrač, a njegova igra dosad nije bila u skladu s plaćom.

Odigrao manje od pola

Pokoju godinu kasnije, nakon te 2007., Sammir je ipak postao još kako važan igrač plavih, čovjek koji je odlučivao utakmice, koji je jednim potezom znao napraviti pravu stvar i gurnuti Dinamo u rezultatsku pozitivu. U Dinamu mu to nikad nisu zaboravili i zato su ga zimus vratili, prekinuli su mu dugi odmor u Brazilu nakon što je otišao iz kineskog nogometa. Pomno su ga spremali, davali mu minutažu, žrtvovali svoje nade kao što je Ćorić, sve ne bi li dobili pravog Sammira.

Nažalost, taj pravi Sammir još uvijek nije tu. Svjedoče tome njegove partije za plave u proljeću u kojem se Dinamo oprostio od naslova prvaka i od kupa te "žezla" predao Mišković, Keku, Vešoviću, Andrijaševiću i ostalima s Rujevice. A da je Sammir doveden da bi bio prevaga, da bude taj uteg na vagi koji će otići na stranu plavih u borbi s Rijekom.

Ne, nije Sammir krivac za gubitak naslova, on je samo jedan od brojnih krivaca i bilo bi potpuno pogrešno u njega uprijeti prstom. Najlakše je jednog igrača proglasiti "Pedrom". Da je u samo jednom igraču greška, sve bi se to jako jednostavno riješilo.

No, Sammir bi se ipak morao zamisliti nad svojom sudbinom u Dinamu. Na proljeće je upisao 14 nastupa, zabio jedan gol i dodao dvije asistencije. U samo tri utakmice bio je na travnjaku 90 minuta, odigrao ukupno 822 minute od 1710 koliko je Dinamo odigrao proljetos. A to je premalo za igrača od kojeg se očekuje da bude važan dio momčadi.

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sammir

Mora se Sammir zabrinuti i zbog početka ove sezone. Plavi su na pripremama u Sloveniji. Sammir radi, trenira i izvršava sve što se od njega traži. No, kad se igra međusobno, jedva je vidljiv. U prvoj pripremnoj utakmici Dinama u Sloveniji nije igrao protiv Mure, Petev je kazao da ga je poštedio zbog umora.

No igrao je protiv ruskog novog prvoligaša Tosno, dobio je drugih 45 minuta i bio je nevidljiv. Možda je još uvijek umoran, rijetko kad je ovako prolazio cijele pripreme s momčadi pa je zato njegov nogomet bio veteranski, u drugoj brzini. Tek jedna, dvije dobre lopte premalo su za 45 minuta iako se i po tome vidi kako on zna. No, pitanje je može li prihvatiti zahtjeve modernog nogometa koji ne dopušta lagani ritam, neobveznu igru...

Znojio se i Petev

Trener Ivajlo Petev razgovarao je s njim u srijedu vrlo dugo, obojica su žestoko gestikulirala, nešto objašnjavala jedan drugome tako da je Sammir propustio cijelo zagrijavanje s ostatkom momčadi. Nismo mogli čuti o čemu su razgovarali, ali vidjelo se da je Petev imao puno toga za prigovaranje.

Nije samo sunce krivo što se nakon tog razgovora Petev morao umiti hladnom vodom. Dojam je da Petev neće trpjeti Sammira koji nije pravi Sammir. A "nepravi" Sammir nema još puno vremena, tek je nekoliko treninga do kraja priprema u Sloveniji, dvije utakmice i onda završno uigravanje u Maksimiru do početka prvenstva.

U ovom trenutku Sammir ne "stoji" dobro, Amer Gojak pokazao je više od njega i na treninzima i u utakmicama, više se trudi i Ante Ćorić kojeg sad malo koči ozljeda gležnja. Ali i to bi moralo biti dovoljno da Sammir odluči što će sa sobom, neće ga dugo čekati.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar cluesblues
cluesblues
20:00 07.07.2017.

nazivati peteva trenerom je uvreda za trenersku struku...

DH
dalibor.hren
17:57 07.07.2017.

Junci opet nagađa, sad od cijelog "razgovora" zna za gestikulaciju!

DU
Deleted user
08:22 08.07.2017.

Nije upitno da li Sammir može, već da li hoće. A htijenje je oovezano s motivacijom koja Sammiru nikada nije dostajala. I na kraju on je ionako na zalasku karijere i iluzorno je očekivati da bude pokretač Dinamove igre