Pobijedili Crnu Goru

Hrvatski vaterpolisti osvojili zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu!

Foto: HVS
Hrvatski juniori, vaterpolo
Foto: HVS
Vaterpolo
03.09.2016.
u 22:10
Ovo prvenstvo igra se po novim pravilima, koja su još uvijek eksperimentalna pa je tako bazen manji, manja lopta, igrač manje u polju te kraći napad.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija (do 18 godina) osvojila je zlatnu medalju! U finalu Svjetskog prvenstva u Podgorici pobijedili su domaćina Crnu Goru sa 16:13.

Bila je to uzbudljiva i napeta utakmica u kojoj su naši bili koncentriraniji u ključnim trenucima i zasluženo slavili. Prva četvrtina završila je 2:2, a u drugoj se igralo gol za gol, reprezentacije su se izmjenjivale u vodstvu do 7:7, da bi se pred kraj naši odvojili na dva razlike (9:7). Početkom treće dionice imali smo priliku otići na tri gola viška, ali smo promašili zicer, a onda je došao preokret Crne gore koja je povela 11:10.

U zadnju, odlučujuću četvrtinu ušlo se u egalu, a onda su naši odigrali sjajnu obranu, odvojili se od protivnika i došli do svjetskog naslova.

Lovro Paparić odigrao je sjajno i postigao pet golova, a Biljaka i Merčep dodali su po tri pogotka. Valečić i Butić dali su dva gola, a Lazić jedan. Luka Podrug imao je deset obrana.

Ovo prvenstvo igra se po novim  pravilima, koja su još uvijek eksperimentalna, pa je tako bazen manji, manja lopta, igrač manje u polju te kraći napad.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

MA
Majur
22:18 03.09.2016.

Bravo dečki!!

VA
VarvarPG
22:47 03.09.2016.

cestitke Hrvatima na zlatnoj medalji,bili su za klasu ispred nas.Ne trebate brinuti za buducnost vaterpola.Sportski pozdrav iz Podgorice

CU
cungalunga
22:47 03.09.2016.

Bravo momci!