Skup pothvat

Hrvatska suorganizator završnog turnira Davisova kupa?

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Hrvatska suorganizator završnog turnira Davisova kupa?
19.01.2021.
u 12:00
ITF predlaže da se završni turnir osim u Madridu odigra u još dva europska grada.
Pogledaj originalni članak

Završni turnir Davisova kupa trebao bi se ove godine održati od 25. studenoga do 5. prosinca, iako je prvo bio određen termin od 22. do 28. studenoga. No, sada je ITF otišao i dalje u reorganizaciji, pa predlaže da se završni turnir osim u Madridu odigra u još dva europska grada.

Prema tom prijedlogu Madrid bi ugostio dvije skupine, dva četvrtfinalna susreta, oba polufinala i finale. Novi gradovi domaćini ugostili bi po dvije skupine u prvom dijelu natjecanja, a nakon toga i po jedan četvrtfinale.

Podsjetimo, Hrvatska je jedan od sudionika pa je HTS-u već bačen mamac za eventualnu suorganizaciju, iako to nije jeftin pothvat. No, zainteresiranih ima još, a jedan od njih je i Beograd, koji bi tako uživo mogao gledati svog Novaka Đokovića. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.