IVAN PENAVA:

Netko očigledno ima komplekse oko uloge Srbije u agresiji na Hrvatsku

Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
Netko očigledno ima komplekse oko uloge Srbije u agresiji na Hrvatsku
07.04.2016.
u 15:15
'Na utakmici smo zbog košarkaškog kluba Cedevita i vukovarskog Vodotornja i jedino zbog toga. Treba gledati na svoju državu, na svoju budućnost, treba biti korektan.'
Pogledaj originalni članak

– Iskreno, iznenadio sam se neugodno, nismo ovo očekivali. Kada nekome dolazite kući u goste, onda je pravilo da poštujete njegova pravila, nekome tog kućnog odgoja nedostaje, i to je činjenica. Netko očigledno ima komplekse oko uloge Srbije u agresiji na Hrvatsku. To je pogrešan put jer ne treba okretati glavu od tih stvari. Pravi put je ispričati se, biti realan i krenuti dalje – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava govoreći danas o činjenici da je Košarkaški klub Crvena zvezda iz Beograda prijavio KK Cedevitu vodstvu Eurolige zbog toga što je zagrebački klub donio odluku da sav prihod od utakmice zadnjeg kola TOP 16 ide za obnovu vukovarskog Vodotornja.

Kazao je i kako se ovdje radi samo o sportu te da nitko osim domaćina ne može odlučivati o tome kako će se trošiti novac koji se zaradi od ulaznica.

– Na utakmici smo zbog košarkaškog kluba Cedevite i vukovarskog Vodotornja i jedino zbog toga. Treba gledati na svoju državu, na svoju budućnost, treba biti korektan – rekao je Penava.

Za potrebe obnove vukovarskog Vodotornja do sada je prikupljeno više od 870.000 kuna, a u akciju su se uključile brojne fizičke i pravne osobe. Nedavno je i prihod od ulaznica s prijateljske nogometne utakmice u Osijeku između Hrvatske i Izraela išao također za obnovu Vodotornja. U akciju obnove uključio se i Ivan Rakitić koji je donirao 75.000 kuna.

>> Dođu li Zvezdini navijači, i oni će pomoći obnovu Vukovarskog vodotornja!

>> Zvezda zbog Vukovarskog vodotornja prijavila Cedevitu Euroligi!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

Avatar MK
MK
16:09 07.04.2016.

Cedevita bi trebala prosvjedovati protiv C.Z. radi navijačkie skupine "Delije" iz cijih redova su se regrutirali dobrovoljci za agresiju na Vukovar i cijelu Hrvatsku! Arogancija "srpske pozicije" je opet na jednoj novoj besramnoj i nepodnosljivoj razini - agresori se tuze radi zlocestih zrtava, pa ako to nije vec videni srpski-cinizam koji eto opet dozivljava svoje novo jutro...

DU
Deleted user
16:10 07.04.2016.

Bravo Ivane ! samo mirno, jasno i u facu četnicima. a živo me zanima kako će ta vučićeva spodoba sutra sjediti u zagrebu mirno !? hodajući kompleks i kriminalac vučićev. pod hitno IZLAZAK iz jugoslavenske lige !!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:05 07.04.2016.

Ma štao mi uopće imamo igrati humanitarnu utakmicu s Crvenom Zvezdom? Jesmo skroz poludili, pa Srbi su ispalili 1,5 milijuna granata na Vukovar, a nisu jednu ulicu obnovili...tko ih ****