to bi bilo užasno

Dva ključna igrača Hrvatske mogla bi propustiti četvrtfinale! Evo zašto moraju paziti protiv Japana

Foto: EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau
Dva ključna igrača Hrvatske mogla bi propustiti četvrtfinale! Evo zašto moraju paziti protiv Japana
04.12.2022.
u 12:11
Prava katastrofa bi bila kada bi Luka Modrić morao pauzirati za četvrtfinale, a u opasnosti je i Dejan Lovren
Pogledaj originalni članak

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić i standardni stoper Dejan Lovren moraju se pripaziti u dvoboju protiv Japana u sklopu osmine finala SP-a. Razlog? U slučaju da zarade javnu opomenu propustiti će četvrtzavršnicu i to vjerojatno spektakl protiv Brazila, ne treba ni spominjati kakav bi to udarac bio da ne može nastupiti Luka Modrić, motor i vođa hrvatske reprezentacije. Lovren je u paru s Gvardiolom dobro odradio defenzivne zadatke i siguran je starter kod izbornika Dalića. 

Obojica reprezentativaca su žute kartone dobila protiv Kanade, Lovren je 'požutio' u 56. minuti, dok je Modrić ušao u bilježnicu glavnog suca pred kraj utakmice kada se sukobio sa kanadskim stoperom Millerom. Na svjetskom prvenstvu vrijedi pravilo da se ne smiju skupiti dva žuta kartona, u protivnom se mora pauzirati jedna utakmica. 

Inače, kartoni su se brišu nakon četvrtfinala, uoči polufinalnog i finalnog dvoboja, što je svakako dobra vijest jer bi zaista bila šteta da netko važan propusti sami finiš svjetske smotre.

Podsjetimo, vatreni igraju protiv Japana sutra od 16 sati. 

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

TE
tejanolejano
13:24 04.12.2022.

Možda bi bilo pametno da Luka ne počne utakmicu I da uđe ako bude trebalo. Japance morate da pobedite na iskustvo I sporu igru. Ako krenete da se utrkujete sa njima, neće biti dobro. Brzi su I izdržljivi. Hrvatska svoju šansu treba da traži iz prekida ili na kontru. Mnogo ste jači I krupniji od njih pa zato mislim da su prekidi odlična šansa. Isto tako I kontre, japanci često izgube poziiciju u odbrani zato što trče kao muve bez glave a to je prilika da im se da gol iz kontre. Ja to otprilike tako vidim.

Avatar southman
southman
12:31 04.12.2022.

Za Lovrena je to lako riješiti. Ne stavljati ga u igru protiv Japana.

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
12:52 04.12.2022.

Nije nikakav problem ako samo dva igrača propuste četvrtfinale. Problem će biti ako ga propuste 22.