"NBA 75 Euro Vote"

VIDEO Dražen i Kuki u drugoj najboljoj petorci Europljana koji su ikad igrali u NBA

11.04.2022.
u 14:59
U najbolju petorku svrstani su Tony Parker (Francusa), Luka Dončić (Slovenija), Giannis Antetokounmpo (Grčka), Dirk Nowitzki (Njemačka) i Pau Gasol (Španjolska)
Pogledaj originalni članak

Premda smo mi, subjektivno, uvjerenja da su trebali završiti u prvoj petorci, Dražen Petrović i Toni Kukoč izabrani su u drugu najbolju petorku Europljana koji su ikad igrali u NBA ligi. Dojma smo da ovoj dvojici europskih NBA pionira nikako u prilog nije išlo to što su iz nekog drugog vremena, što su svoju najbolju košarku u NBA ligi igrali početkom (Petrović) odnosno tijekom 90-tih (Kukoč) kada većina glasača u anketi naslovljenoj sa "NBA 75 Euro Vote" nije bila niti rođena.

 

A glasovi košarkaških fanova vrijedili su 50 posto, a drugu polovicu činili su glasovi 40-članog panela sastavljenog od slavnih sportaša (primjerice Ivan Rakitić), influencera i novinara među kojima je bio i ovdje potpisani večernjakovac.

U godini u kojoj NBA liga slavi 75 godina svog postojanja, NBA liga je objavila da prvu All-Time petorku čine: Tony Parker (Francusa), Luka Dončić (Slovenija), Giannis Antetokounmpo (Grčka), Dirk Nowitzki (Njemačka) i Pau Gasol (Španjolska).

Zajedno sa dvojicom hrvatskih velikana, košarkaškim "Mozartom" i "Pink Pantherom", najbolju drugu petorku Europljana koji su ikad zaigrali NBA košarku čine još i Predrag Stojaković (Srbija), Nikola Jokić (Denver) i Arvidas Sabonis (Litva).

U prethodnim izbornim kategorijama najvećom NBA dinastijom proglašeni su Chicago Bullsi iz druge polovice 90-tih (u kojima je važnu ulogu igrao Kukoč), za najbolji dres izabran je onaj od Toronto Raptorsa iz sezone 1998./1999. dok je epitet najvećeg europskog trenutka u NBA ligi imenovan naslov prvaka Dallas Mavericksa (2011.) pogonjenih majstorstvom Dirka Nowitzkog.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar De Jure
De Jure
16:04 11.04.2022.

Kukoć je realno svemirski brod za Petrovića, nitko nema rezultate kao Kukoć, teško da će itko ikada više imati takve rezultate.

ZO
zoranos
18:39 11.04.2022.

Mislim ... Jokić koji je MVP 2021. i vjerojatno 2022. se nalazi u drugoj petorci europljana??? Tko je to slagao može pakirati kofere i mijenjati zanimanje! Svaka čast i Gasolu i Nowitskom, ali ako netko postane MVP taj automatizmom preskaće sve na svojoj poziciji pa čak i ako je igrao kratko. MVP znači najbolji košarkaš svijeta te godine!!!

Avatar Castro
Castro
16:29 11.04.2022.

Kukoc je po meni daleko iznad svih...uklopit se u onakvu ekipu Bullsa i imati vaznu ulogu u toj ekipi je po meni veliki uspjeh. Da je nas Drazen jos zivio sigurno bi ga netko jaci kupio i sigurno bi i on koji prsten uzeo ali za sada mi je Kukoc broj jedan.