Kolumna

Ćosić i njegovi „ jureći ćosizmi“ pretvorili su TV prijenos rukometa iz Varaždina u potpunu katastrofu

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Ćosić i njegovi „ jureći ćosizmi“ pretvorili su TV prijenos rukometa iz Varaždina u potpunu katastrofu
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ivan Starčević
09.12.2014.
u 12:54
Jurimo rezultat, jurimo zaostatak, jurimo Švedsku, ekspresno je nizao svoje ćosizme reporter Drago Ćosić što je kvarilo svaki užitak gledanja jučerašnje utakmice
Pogledaj originalni članak

Poznato je da vrhunski sport i vrhunske sportašice i sportaši izazivaju profesionalne muke kod HRT- ovih sportskih komentatora, ali ono što je TV gledateljima sinoć radio Drago Ćosić bila je gigantska borba sa slikom . On ne samo da je lutao, podučavajući rukometašice ih kako da igraju, nego je u svom pedagoškom zanosu i vikao na njih. U tom trenutku izgledalo je da će ovaj komentator utakmice na europskom rukometnom prvenstvu u Varaždinu, između Hrvatske i Švedske, utrčati na teren u svojim cipelama i odjelcu, odgurnuti zaštitara i pokušati održati bukvicu prvoj našoj rukometašici koju uspije stići.

Izbezumilo ga je, kod rezultata 22:24 (na kraju je bilo 28:30), što je neka Šveđanka zabila gol, pa se vrlo glasno i vrlo rezignirano obratio: ma dajte cure izađite barem jedna na nju, ne možete se povlačiti na 6 metara, tako se ne možete obraniti. Da je g. Ćosić razmislio prije nego što je to rekao, zapitao bi se: gle, stvarno, kakvog smisla ima savjet, kad te igračice ne mogu čuti – i utrčao na teren.

Ćosićeva tobožnja rezignacija nad igrom rukometašica nije ništa u odnosu na ono što su TV gledatelji morali od njega slušati. Već u prvoj sekundi prijenosa zasuo nas je neprekidnim nizom nepotrebnih podataka o igračicama, posebno suvišnim kad je o Šveđankama riječ. Koga, osim g. Drage Ćosića, zanimaju visina, težina, godine, golovi i bivši klubovi švedskih igračica? Nikoga. Niti su ti švedski podaci nama važni, niti ih možemo zapamtiti.

Posebna delikatesa prijenosa bili su Ćosićevi jureći ćosizmi (jurimo rezultat, jurimo zaostatak, jurimo Švedsku), koje rabe svi HRT-ovi sportski reporteri od pamtivijeka do danas. I reporterima i njihovu hrvatskom hitno nedostaje jedno sasvim malo privatno prosvjetljenje (lustracija), kako bi se prestali javno boriti sami sa sobom.

>> Stide li se Linić i Savkin zet zbog onoga što su radili Vesni Balenović?

>> Novinari HTV-a danas ispali gospoda – za razliku od političara koji su ih kritizirali u Saboru

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar Chupacabra
Chupacabra
13:36 09.12.2014.

Gospon Starčević, sve potpisujem... A tek Ćosićev prijenos nogometa??!!! Kao da mi gledamo jednu utakmicu a on prenosi drugu... Na zadnjem prijenosu naše reprezentacije, naši izgube loptu u njihovom šesnaestercu, dakle nekih 80m od našega gola a Ćosić zaviče "eeeeee sada je opasno idu 5 na 5"... ??!!...A u trenutku stvarno opasne situacije lik komentira nekoga, bez veze ili priča o novom klubu Rakitića... Prestrašno i iritirajuće.

Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:35 09.12.2014.

Pretpostavljam da je Čosić jedan od reportera koji neprekidnim mljevenjem i sipanjem beskorisnih statistika pokušava opravdati svoju mjesečnu plaću... Zato se jako trudim kako kod prijenosa isključiti ton, tako da na miru mogu gledati utakmicu. Pri tome me uopće ne zanimaju statistike, koja ekipa je prije 20 ili 30 godina postigla nekakav rezultat.

MI
Mirni !
14:18 09.12.2014.

Godinama trpimo teror različitih likova ! Oni su sve samo ne novinari u valjanom smislu te riječi. TV je jeavni medij. Nije to njohv privatni poligon za izgovaranje neizmjerne količine stupidnosti. To se , u osonivi , kosi sa ulogom janog servisa. Posebna tema su njihove monstrozno primitivne kombinacije riječi koje ONi nazivaju rečenicama. Možda netko i nezna .... Ali. Mi , između inog , fonanciramo i posebni službu koja bi trebala da educira likove koji nam se obraćaju. Tuga jad i čemer je da se ne objavi koliko "elitnih" pohađa tu službu ..... Ma .... I ona je za njih predaleko. Za Njih je najbolje da nestanu i time daju7 svoj doprinos higijeni nacije . Mnogo kontaminiraju ...... svojim glupostima .... iritiraju ....... bahatošću a poglavito neznanjem ! Ne gajim iluziju da će itko te primitivce poslati gdje i pripadaju ....... Srećom .... ne plaćam više porez na osjedovanje TV prijamnika. Moj skroman doprinos ..... Žalim da nas nije više !