Uoči finala

Boban: Real je tehnički bolja momčad, ali je Juventus motiviraniji

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Zvonimir Boban
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSEL
Zvonimir Boban
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Zvonimir Boban
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
24.01.2015., Sibenik - Proslavljeni hrvatski nogometas Zvonimir Boban u setnji rivom. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Zvonimir Boban
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zvonimir Boban
13.07.2012., Umag - 23. ATP Vegeta Croatia Open Umag, Zvonimir Boban u kaficu Lime Bar s prijateljima na picu. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
01.06.2017.
u 10:44
Filozofija Real Madrida je umjerena na napad, dok Juventus više pažnje usmjerava obrani, premda su te razlike minimalne - rekao je Boban
Pogledaj originalni članak

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije i zamjenik glavnog tajnika Fife Zvonimir Boban (48) rekao je uoči finala Lige prvaka kako Real Madrid ima više klase, ali da je Juventus motiviraniji.

- U Real Madridu je veća klasa i tehnički je bolji no Juventus je motiviraniji i taktički bolji. Filozofija Real Madrida je umjerena na napad, dok Juventus više pažnje usmjerava obrani, premda su te razlike minimalne - rekao je Boban u razgovoru za talijanske novine "La Gazetta dello Sport". Finale Lige prvaka igra se u subotu 3. lipnja u Cardiffu.

Boban, prvak Europe s Milanom 1994., smatra kako je Real Madrid posebno opasan iz protunapada. 

- Ne trebaš im ostaviti prostor da budu opasni jer su puno bolji iz protunapada. Također su opasna i ubacivanja lopte na Cristiana Ronalda jer on brži od obrambenih igrača i dolazi u poziciju za gol, nesumnjivo je istinski napadač - rekao je nekadašni vezni nogometaš.

Smatra kako je trener Zinedine Zidane uspio uspostaviti dobru vezu sa svojim igračima. 

- Teško je razumjeti njegove taktičke ideje, no to je možda njegova osobina. On je shvatio da odlične igrače ne treba maltretirati - rekao je Boban. 

- Kod Juventusovog trenera Massimiliana Allegrija mi se sviđa da i kada mijenja način igre, uvijek postoji vidljiv identitet njegove igre. Uspio je prilagoditi se karakteriskima igrača koje ima te ih uklopiti u jednu od najboljih ekipa na svijetu. Osim toga Juventusovi igrači znaju čitati igru, za razliku od nogometaša drugih klubova - dodao je.

Osvrnuo se i na napadački dvojac talijanskog prvaka Paula Dybalu i Gonzala Higuaina. 

- Dybalu je ugodno gledati iako još uvijek nije razvio svoj ogromni potencijal, no bit će prvak u budućnosti. Higuain je, pak, potcijenjen. Također svojom krivnjom. Imao je limitiranu osobnost, no sada je spreman za Ligu prvaka - izjavio je Boban.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

PO
POBROZDS
14:56 01.06.2017.

Charles Bronson!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:04 03.06.2017.

nekadasnji vezni igrac? Pa u Milanu je igrao dvojku, bio zaduzen za izvodjenje autova i crvene kartone...kakav vezni igrac?

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:10 01.06.2017.

Boban legendo!