'Petarda' Intera

Blistava večer u Milanu: Balićev prvijenac za Udinese, zabili Perišić i Brozović

Foto: Reuters/PIXSELL
Blistava večer u Milanu: Balićev prvijenac za Udinese, zabili Perišić i Brozović
28.05.2017.
u 23:07
Crotone se spasio u posljednjem kolu, Empoli ispao u Serie B.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Crotonea sjajnom su završnicom sezone uspjeli osigurati ostanak u prvoj talijanskoj ligi, oni su 3-1 (2-1) pobjedom na domaćem terenu protiv Lazija stigli do 17. pozicije na ljestvici, a za takav rasplet na ruku im je išao i 1-2 (0-0) poraz Empolija na gostovanju kod Palerma, pa se na putu u Serie B ranije otpisanim Pescari i Palermu pridružio Empoli.

Crotone je u prvih 29 kola osvojio samo 14 bodova, ali je u posljednjih devet osvojio čak 20 i na kraju sezonu okončao sa 34 boda, dva više od Empolija koji je posrnuo u drugoj polovici sezone.

Momčad s Kalabrije povela je protiv Lazija sa 2-0 golovima Nalinija (14) i Falcinellia (22), na 2-1 smanjio je Immobile (26-11m), ali Lazio je u završnici prvog poluvremena ostao bez isključenog Bastosa (43), a domaći su to iskoristili i drugim golom Nalinija (60) stigli do nedostižnih 3-1.

Od tog se trenutka u Crotoneu osluškivalo što se događa u Palermu gdje Empoli nikako nije uspijevao povesti protiv otpisanog domaćina. Štoviše, Palermo je preko Nestorovskog (76) i Brune Henriquea (84) stigao do vodstva od 2-0 da bi Krunić (87) samo ublažio poraz Empolija.

U rezultatski nevažnoj utakmici u Milanu Inter je svladao Udinese sa 5-2 (3-0), a tri pogotka postigli su hrvatski igrači. Ivan Perišić i Marcelo Brozović bili su strijelci za Inter, dok je Andrija Balić postigao svoj prvijenac u Serie A. Osim gola za 2-0 u 18. minuti, Perišić je i asistirao Brozoviću za 3-0 u 36., te Ederu za 4-0 u 54. nakon čega je izašao iz igre u 56. Balić je smanjio na 4-1 lijepim golom sa 20-ak metara u 76. minuti. Brozović i Balić odigrali su po svih 90 minuta za svoje momčadi, dok Stipe Perica nije konkurirao za nastup u momčadi Udinesea.

 

Inter je prvenstvo završio na sedmom mjestu sa 62 boda, dok je Udinese 13. sa 45 bodova.

Svih 90 minuta za Pescaru, koja je odigrala 2-2 na gostovanju kod Fiorentine odigrao je Robert Murić, dok su Milan Badelj, Nikola Kalinić i Hrvoje Milić ostali na klupi "viola". Fiorentina je sa 60 bodova zauzela osmo mjesto, dok je Pescara sa 18 posljednja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.