JURGEN KLOPP

Ako netko misli da je Roma laka, žao mi ga je jer nije gledao utakmice s Barcom

Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb Lige prvaka
Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb Lige prvaka
Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb Lige prvaka
Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb Lige prvaka
Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb Lige prvaka
Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb Lige prvaka
14.04.2018.
u 21:53
– To je samo ždrijeb i znam da je vrlo uzbudljivo, ali to je dobro jer je najvažnija vijest da smo još uvijek u konkurenciji. Kojeg god protivnika da smo dobili, rekao bih da postoji šansa jer to je nogomet, tako da postoji šansa i protiv Rome – kaže Liverpoolov trener Jurgen Klopp.
Pogledaj originalni članak

Ponekad nije pravedan taj nogomet, zapravo u posljednje vrijeme nije uopće, ali koliko god kritizirali suce, igrače, navijače... svejedno svi iz godine u godinu pokleknu, nadaju se da će se nešto promijeniti pa pored domaćih liga i svih ostalih natjecanja čekaju ždrijeb onog najvažnijeg klupskog – Lige prvaka i svetkuju dane kada se igra to elitno natjecanje koje je ove godine u polufinalu spojilo Real Madrid i Bayern te Liverpool i Romu. 


Real Madrid ima mnogo iskustva u Ligi prvaka, puno rekorda i u protekle četiri sezone sve se uvijek vrti oko njih. Kada bih birao, odabrao bih Bayern ili Romu i onda u finalu možda Real – rekao je branič redsa Dejan Lovren prije ždrijeba u Nyonu i želja mu se ispunila. Barem ova prva, za finale će ipak morati pobijediti Romu. Liverpool je s rimskim klubom odigrao pet susreta i izgubio samo u jednom, dva puta bilo je neriješeno, a dva su puta slavili.

Real brani zadnja dva naslova

– To je samo ždrijeb i znam da je vrlo uzbudljivo, ali to je dobro jer je najvažnija vijest da smo još uvijek u konkurenciji. Kojeg god protivnika da smo dobili, rekao bih da postoji šansa jer to je nogomet, tako da postoji šansa i protiv Rome. A ako netko misli da je ovo najlakši ždrijeb za nas, onda ne mogu pomoći toj osobi jer očito nije vidjela obje utakmice protiv Barcelone – kaže Liverpoolov trener Jurgen Klopp.

A pored Lovrena Hrvatska ima još dva predstavnika koja su svoje oko bacila na klempavi pehar. Luka Modrić i Mateo Kovačić u Realu će braniti prošlogodišnji naslov. Protivnik je Bayern koji će na kraju sezone preuzeti Niko Kovač. 
– Bit će to jedan od najvećih europskih ogleda. Branitelji naslova igrat će protiv top momčadi s kvalitetnim igračima – rekao je trener Bayerna Jupp Heynckes. 
Bavarci su sa španjolskom momčadi odigrali 24 utakmice, 11 puta su slavili, u drugih 11 ogleda pobijedio je Real, a dvije su utakmice završile neriješeno.

No, Madriđani su slavili u posljednjih pet. Prva utakmica polufinala igra se u Engleskoj 24. travnja (Liverpool – Roma 20.45 sati), dok dan kasnije Bayern dočekuje Real (20.45 sati).

Uzvrati su 1. i 2. svibnja, a finale je 26. svibnja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Tri Hrvata u Europskoj ligi

Pored Lige prvaka izvučeni su i parovi polufinala Europske lige.

Završnicu su izborila trojica Hrvata; Šime Vrsaljko u Atletico Madridu te Duje Ćaleta-Car i Marin Pongračić u Salzburgu.
U polufinalu će igrati Marseille protiv Salzburga te Arsenal protiv Atletico Madrida.

Prve utakmice igraju se 26. travnja, a uzvrati 3. svibnja. Finale se igra 16. svibnja u Lyonu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VE
vedran69
07:03 15.04.2018.

Po meni će Liverpool to proći bez većih problema.

Avatar southman
southman
09:12 15.04.2018.

Ako Redsi zabiju u Rimu što još nikome ove sezone nije uspjelo uzvrat bi trebao biti jednosmjerna ulica !