Kultna scena

Sjećate se Jagodinke iz 'Varljivog leta '68'? Živi u Beogradu, ima 64 godine i ovako izgleda sada

Foto: Youtube screenshot
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
02.02.2021.
u 11:55
Dragana Varagić glumica je koja je utjelovila Jagodinku. Početkom 90-ih s obitelji se odselila u Kanadu, a sada u Beogradu radi kao profesorica na Akademiji umjetnosti.
Pogledaj originalni članak

Scena iz filma "Varljivo leto '68" između Slavka Štimca, koji je glumio Petra, i Dragane Varagić koja je glumila fatalnu Jagodinku Simonović, postala je kultna scena i ovoj sada 64-godišnjoj glumici lik Jagodinke donio joj je slavu iako je do početka 90-ih glumila u brojnim serijama, filmovima i predstavama. Tada napušta Beograd i seli se u Kanadu gdje je nastavila glumačku karijeru te je magistrirala na University of Toronto i bila je profesor na dva sveučilišta u Kanadi. 

- U Kanadi sam radila kao glumica, ali sam poslije magisterija počela i režirati, producirati i predavati na fakultetu. Neke kazališne kritike koje sam dobila u Torontu, puno su bolje od kritika koje sam dobila u Beogradu. Ponosna sam na puno stvari koje sam ondje napravila. Samo četiri tjedna nakon dolaska u Kanadu dobila sam prvu ulogu - rekla je prije nekoliko godina u jednom intervjuu. Nakon dvadeset godina u Kanadi vratila se u Beograd, a sada je gostujući u jutranjem programu srpske Prve TV govorila i o svjedočanstvima svojih mlađih kolegica o seksualnom zlostavljanju koje su doživjele od profesora ili kolega.

- Nije me bilo ovdje 20 godina i nekako sam bila šokirana kad sam čula za to. Kad razgovaramo o mojim mlađim kolegicama Mileni i Ivi, govorim s mnogo poštovanja i divljenja prema tome što su napravile i njihovoj potrebi da time zaštite mnoge druge djevojke. To je herojski i meni je to vrlo potresno. Imaju moju podršku. U Kanadi su stvari uređene drugačije - kazala je Varagić koja zadnjih devet godina radi i kao profesorica na Akademiji umjetnosti u Beogradu. U sretnom je braku s karikaturistom Dušanom Petričevićem s kojim ima kćer. 

Foto: Youtube screenshot

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
10:17 03.02.2021.

PRESKOCI!

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
22:15 02.02.2021.

Majkuvamjbpas, za koju generaciju i u kojoj državi vi pišete!