BRUNO GANZ

Preminuo glumac koji je maestralno utjelovio Hitlera

Foto: Profimedia
Bruno Ganz
Foto: Profimedia
Bruno Ganz
Foto: Profimedia
Bruno Ganz
Foto: Profimedia
Bruno Ganz
16.02.2019.
u 11:48
Ganzovu ulogu Hitlera mnogi su kritičari tada proglasili jednim od najuvjerljivijih portretiranja stvarne osobe svih vremena.
Pogledaj originalni članak

Švicarski glumac Bruno Ganz, jedan od najpoznatijih europskih glumaca svih vremena, preminuo je sinoć u 77. godini u Zurichu, javlja Frankfurter Allgemeine Zeitung. Karijeru je počeo 1960. godine, ostvario je brojne kazališne i filmske uloge.

Najpoznatiji je po brojnim ulogama u filmovima Wima Wendersa, te ulozi Hitlera u filmu "Hitler: konačan pad", koji je 2004. nominiran za Oscar u kategoriji najbolji film izvan engleskog govornog područja.  Ganzovu ulogu Hitlera mnogi su kritičari tada proglasili jednim od najuvjerljivijih portretiranja stvarne osobe svih vremena.  

Liječnici su mu lani dijagnosticirali rak debelog crijeva. Odmah je počeo s kemoterapijom, no umro je nakon nekoliko mjeseci. 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SA
SamoMalo
13:12 16.02.2019.

Bruno Ganz se proslavio ulogom Nebo nad Berlinom (1987) / "Der Himmel über Berlin".

Avatar Mi sami
Mi sami
12:26 16.02.2019.

Dan žalosti u srbiji.