Odlazak glazbene dive

Otkriven je i uzrok smrti Tine Turner koja je preminula jučer u svom domu

Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
25.05.2023.
u 19:08
Tina je u 83. godini života preminula u Küsnachu pokraj Züricha u Švicarskoj i iz njezinog menadžmenta su u poruci javnosti napisali kako je odlaskom Tine ovaj svijet izgubio glazbenu legendu i uzor
Pogledaj originalni članak

Tina Turner umrla je prirodnom smrću kod kuće u Švicarskoj - nakon godina borbe s rakom crijeva, te je zadnjih četiri desetljeća imala i visok krvni tlak, a 2017. godine joj je transplantiran bubreg, a donor je bio njezin suprug. Legendarna pjevačica (83) preminula je u svom domu u Küsnachu u blizini Züricha u Švicarskoj nakon što joj je već godinama zdravlje bilo dosta narušeno. Da je slavna pjevačica preminula prirodnom smrću za Daily Mail je potvrdio njezin glasnogovornik.  

Tina je u 83. godini života preminula u Küsnachu pokraj Züricha u Švicarskoj i iz njezinog menadžmenta su u poruci javnosti napisali kako je odlaskom Tine ovaj svijet izgubio glazbenu legendu i uzor. Nosila je titulu 'kraljice rock and rolla' i nagrađena je s osam Grammy nagrada. Časopis "Rolling Stone" stavio je Tinu na listu Besmrtnika - najvećih izvođača svih vremena. Jedna je od najpopularnijih i najuspješnijih ženskih rock izvođačica svih vremena s prodanih gotovo 200.000.000 albuma. 

O dobrom, lošem i najgorem periodu osobnog i profesionalnog života Turner, koja je rođena u Nuttbushu, Tennesseeju 26. studenoga 1939. godine pod imenom Anna Mae Bullock, govorila je bez dlake na jeziku.

Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: Reuters/Pixsell
Tina Turner
Foto: PA/Pixsell
Foto: IPA/PIXSELL
Foto: PA/Pixsell

Kao 16-godišnja srednjoškolka, dok je bila učenica Summer High School u St. Louisu, sa sestrom bi posjećivala noćne klubove, a u jednom od njih je upoznala i glazbenika te prvog supruga Ikea Turnera. Sudbonosni susret dogodio se u klubu Imperial gdje ga je Tina spazila i izrazila želju da s njim zapjeva. Ike je jako sumnjao u njezinu pojavu na pozornici, ali je ipak dopustio da se Tina, odnosno Anna, predstavi publici imenom Little Anna.

Njezin proboj kao Tine Turner uslijedio je 1960. nakon što je otpjevala “A Fool In Love” jer se pjevač koji je trebao snimiti pjesmu nije pojavio, a pjesma je postala veliki R&B hit popevši se na drugo mjesto američke top-ljestvice. Njezin privatni život obilježio je i brak s Ikeom Turnerom koji je bio nasilan prema njoj te kada je skupila hrabrosti da ga ostavi, napustila ga je preko noći sa samo 36 centi u džepu. 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

ZA
Zagreb2711
19:41 25.05.2023.

Legenda Pocivala u miru

SE
Serđo23
19:45 25.05.2023.

Nijedna žena nije dala više od nje na svjetskoj rock sceni !

Avatar Make my day
Make my day
21:16 25.05.2023.

Prirodna smrt? Pritodno je da si živ i da živiš a ne da umreš

Još iz rubrike Showbiz