S kraljevskih dvora

Nova knjiga otkriva: Meghan je postavila ultimatum Harryju, a kraljica je bila ljuta zbog njezine vjenčanice

Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Peter Phillips i supruga Autumn se rastaju nakon 12 godina braka
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
29.09.2022.
u 07:00
Ove jeseni objavljene su tri nove knjige o kraljevskoj obitelji koje otkrivaju pikanterije i nepoznate detalje o odnosima njezinih članova.
Pogledaj originalni članak

Britanska kraljevska obitelj, spletke s dvora i neposlušni prinčevi i princeze oduvijek su bili dobar spisateljski materijal i svako malo nam poznavatelji i stručnjaci za kraljevsku obitelj isporuče novi literarni uradak na tu temu. Zadnje dvije godine članovi kraljevske obitelji svojim odlukama i ponašanjem bili su nepresušan izvor materijala i inspiracije pa ne čudi što će ove jeseni biti objavljene čak tri knjige koje se bave odnosima Windsora. Knjigu "The New Royals: Queen Elizabeth's Legacy and the Future of the Crown" napisala je Katie Nichols, objavljena je u istom tjednu kada je pokopana kraljica Elizabeta II. i dosta je uznemirila duhove na kraljevskom dvoru i iznenadila čitatelje.

Nichols u knjizi piše da su se ovog proljeća Harry i Meghan sastali s njegovim ocem Charlesom i pomajkom Camillom kako bi razgovarali i pokušali izgladiti nesuglasice koje su nastale između obitelji i Harryja nakon njegove odluke da napusti kraljevske dužnosti i odseli se u Ameriku. Uz popodnevni čaj Harry je predložio da bi u buduće razgovore trebali uključiti medijatora, stručnjaka koji bi im pomogao da komunikaciju usmjere na pravi put. Charles je šutio, a Camilla je ispljunula gutljaj čaja i odrješito rekla da to ne dolazi u obzir jer se takve stvari uvijek rješavaju u obitelji bez svjedoka. Autorica ove knjige kaže i da je pokojna kraljica bila iscrpljena Megxitom i u knjizi piše:

– Kraljica je jasno dala do znanja da, ako Harry i Meghan odluče otići, neće moći iskoristiti prednosti toga što su dio kraljevske obitelji. Povjerila se prijatelju da je iscrpljena zbog cijele situacije. Bila je jako povrijeđena i rekla mi je: "Ne znam, nije me briga i ne želim više razmišljati o tome!" Autorica knjige otkriva da su se tenzije između Meghan i ostatka obitelji intenzivirale u tjednima prije njezina vjenčanja s Harryjem i tada ju je i kraljica pozvala na red. Naime, Meghan se sukobila s osobljem i prigovorila im povišenim tonom da u jednom veganskom jelu osjeća jaja i da je to nedopustivo. Kraljica ju je pozvala na razgovor i objasnila joj da se u palači tako ne razgovara s osobljem. Kraljica nije bila sretna ni zbog Meghanine odluke da nosi bijelu vjenčanicu i smatrala je, piše Katie Nichols, da je kao razvedena žena trebala poštovati tradiciju i pred oltarom se pojaviti u prljavobijeloj haljini.

Knjiga "The Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown" autora Valentinea Lowa također donosi pregršt pikanterija s dvora, a velik dio odnosi se na otuđene članove obitelji – Harryja i Meghan. Low u knjizi opisuje detalj iz 2018. kad su Harry i Meghan bili na turneji u Australiji. U svakom gradu dočekali su ih građani koji su čekali da se upoznaju s njima, a glumica je kasnije osoblju rekla: "Ne mogu vjerovati da nisam plaćena za ovo." Navodno, prema izvoru citiranom u knjizi, nakon što je vidjela obožavatelje kako čekaju ispred opere u Sydneyu, Meghan je rekla svojem timu: "Što svi oni rade ovdje? Glupo je." Low iznosi i informacije koje je dobio od bivših zaposlenika vojvotkinje od Sussexa koji su je opisali kao užasnu šeficu zbog koje su svaki dan na posao dolazili sa strahom, mnogi su i plakali zbog načina na koji se ophodila prema njima. Šest mjeseci prije nego što je Harry zaprosio Meghan, ona je navodno Harryjevu savjetniku rekla: "Mislim da oboje znamo da ću uskoro biti tvoja šefica."

Neki su autoru knjige rekli da ih je Meghan znala zvati svakih deset minuta i derati se na njih te da su zato mnogi dali otkaz. Interes javnosti privukao je još jedan podatak iz ove knjige, u kojoj autor tvrdi da je Markle nakon nekoliko mjeseci veze uporno od Harryja tražila da javno objavi da su zajedno i da se obrati novinarima koji su je, navodno, maltretirali. Njegov izvor u knjizi navodi: "Rekla mu je da javno obznani njihovu vezu ili će prekinuti." On se potpuno izgubio i prestrašeno govorio da će ga ona nogirati. I na kraju je objavio da su zajedno. Nova biografija o Camilli, čija je autorica Angela Levin, također otkriva kako je Camilla pokušala izgraditi prijateljski odnos s budućom snahom, ali je američka glumica bila nezainteresirana. Čak je pozvala Meghan i Harryja na ručak na kojem je Camilla pripremila obroke koje je Meghan izdala u jednoj kuharici, ali glumica nije bila oduševljena ovom gestom. Kralj, a tada princ Charles, također je htio da se Meghan osjeća dobrodošlo u obitelji i često je s njom razgovarao o umjetnosti. Dobro su se slagali sve dok Harry i Meghan nisu donijeli odluku o napuštanju obitelji koju je britanska javnost nazvala Megxit.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GE
geler203
07:36 29.09.2022.

Hrvatska nije u sastavu VB, niti u Commonwealthu a niti ima kralja. Prestanite nas zamarati.

MO
modovisisajteMaraschino
07:40 29.09.2022.

i što joj je važno što jje bila ljuta? pod betonskom pločom je. da li je još uvijek ljuta?