NAJBOLJA EUROPSKA RADIODRAMA

Nevjerojatan uspjeh! BBC uručio prestižnu nagradu HRT-u u žestokoj konkurenciji

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotić/PIXELL
Dario Harjaček
Foto: Tomislav Miletić PIXSELL
Dario Harječek
Foto: HRT screenshot
Foto: Hrvatski radio
Hrvatski radio
27.03.2021.
u 11:36
U kategoriji najbolje europske radiodrame na dodjeli BBC-jevih nagrada za audiodramu trijumfirao je "Potres".
Pogledaj originalni članak

Dramski program Hrvatskog radija zabilježio je nevjerojatan uspjeh. Naime u kategoriji najbolje europske radiodrame na dodjeli BBC-jevih nagrada za audiodramu pobjedu je odnijela radiodrama "Potres" temeljena na djelu Janka Polića Kamova koju potpisuju redatelj Dario Harjaček i skladatelj Marko Market, piše HRT.

Ta kategorija postoji samo tri godine, a ekipa s radija osvojila ju je prve i ove godine. "Potres" su počeli stvarati u rujnu 2019., mjesecima prije nego što su Hrvatsku pogodili razorni potresi, a zvuci tutnjave i vrsna režija pokosili su konkurenciju iz Švicarskei Austrije.

Foto: HRT screenshot

- Čini mi se da se stvorio taj jedan pravi osjećaj paranoje, nelagode koji nas je onda kasnije u tonskoj realizaciji onda jako nadahnuo. Čini mi se da odmah kako smo proizvodili samu emisiju smo nekako znali da stvaramo jedan jako kvalitetan materija - veli Dario Harjaček pa dodaje: "Ove nagrade koje potvrđuju upravo taj pravac da se istražuje, eksperimentira, da se s glumcima radi na neki inovativan način. Mislim da se pokazuje da je to dobar put i u tom smislu mislim da je to stvarno jedan poticaj da se ide dalje", zaključuje Harjaček koji je režirao u gotovo svim hrvatskim kazalištima.

- Sjećam se potresa iz djetinjstva, onog iz '79. Doživio sam taj potres kao jako mali i on im se urezao u pamćenje. Vrlo dobro sam čuo te zvukove tutnjave i panike, tako da sam zapravo imao to iskustvo u sebi pa sam ga mogao kroz glazbu i razne alate kojim baratam dočarati to - rekao je Maro Market nakon što su osvojili prestižnu nagradu.

Marijana Batinić progovorila o majčinstvu usred pandemije

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.