Zdravlje mu je bilo narušeno

Naš omiljeni chef: Smanjio sam stres, smršavio i promijenio imidž

Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
05.12.2020.
u 08:00
Prije godinu dana Špiček je u predinfarktnom stanju završio u bolnici i tada je odlučio stati na loptu, oprostiti se od stresa u poslu i posvetiti se obitelji te svemu onome za što 25 godina nije imao vremena
Pogledaj originalni članak

Koje se tradicionalne blagdanske slastice i slana jela poslužuju na obiteljskim stolovima diljem Lijepe Naše pokazat će nam timovi koji se od 7. prosinca natječu u božićnom specijalu RTL-ove emisije ‘Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!’. Natjecatelji su poznata nam lica iz prijašnjih emisija, a promjena nema ni u žiriju pa će i ovom prigodom jela ocjenjivati Željka Klemenčić, Ivan Pažanin i Tomislav Špiček s kojim smo porazgovarali ovim povodom. Veseli ga što će opet vidjeti natjecatelje koje jako dobro poznaje i s kojima se odlično slagao i zezao u prijašnjim sezonama, a drago mu je i što će kušati blagdanske specijalitete njihovih krajeva, a nama Špiček otkriva što njegova obitelj tradicionalno sprema za Božić.

– Obvezno je na stolu uvijek zagorska purica, perad je u Zagorju tradicionalno za Božić na meniju, naravno tu je i juha, salata od cikle ili svježe zelje te makovnjače i orahnjače. Iako na Badnjak nije zapovjedni post, kod nas se na Badnjak uvijek jede pohani šaran, a nekada budu to i srdele, a uz ribu uvijek ide krumpir-salata. Poslije polnoćke jede se meso iz paca koje se ispeče, jer se nakon polnoćke uvijek družimo i nešto pojedemo, ali ove godine će zbog korone sve biti u najužem krugu obitelji – veli nam Špiček. Ovaj specijal snimao se uz poštovanje svih epidemioloških mjera pa, iako je bilo neobično snimati ovako, svi su se, kaže Špiček, brzo naviknuli. Prije godinu dana naš poznati chef završio je u bolnici u predinfarktnom stanju i sada spada u rizičnu skupinu građana. Pitamo ga koliko se njemu život promijenio u pandemiji. – Pridržavam se svih mjera, nosim masku, držim razmak, djeca mi uglavnom idu po namirnice. Jednostavno, pazim se – veli Špiček i osvrće se na stanje u ugostiteljstvu sada. On već dulje od godinu dana ne radi u restoranu, ali zna koliko je njegovim kolegama sada posao pao. – Uvijek je bila borba, bila je kriza i 2008./2009. godine i dobro sam to osjetio dok sam imao restoran, ali sada ne bih bio u koži svojih kolega i podržavam ih jer znam da im je teško. – govori nam Špiček. Pohvaljujemo njegov novi imidž, kraću frizuru i bradu i brkove, a Špiček nam kaže kako se ni sam još nije navikao na novi imidž za koji neki kažu da je kopija Pažaninova.

Foto: RTL


– Imidž je nastao u karanteni kada smo se ošišali i moj tata i sin i ja pa sam odlučio za promjenu pustiti i bradu i brkove. Ali malo me brada grebe, morat ću pitati kolegu Pažanina njeguje li on bradu maslinovim uljem ili mašću – kroz smijeh nam kaže. Nakon što je lani završio u bolnici, odlučio je unijeti neke životne promjene. – Stao sam na loptu što se tiče stresa i posla, sada sam puno u prirodi i pomažem roditeljima oko vinograda i polja i super se osjećam. Prije je to bilo nemoguće jer sam od kuće odlazio u jutro i vraćao se navečer. Prehranu nisam previše promijenio, ali jedem više variva i u ovih godinu-dvije izgubio sam 10 kilograma – kaže Špiček i dodaje kako će uskoro i na pregled, a do tada uzima propisanu terapiju i drži se uputa liječnika.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AE
Aedes2017
08:38 05.12.2020.

Vuk dlaku mijenja... čud nikada ! Lik je psiho faličan.