Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje mu je bilo narušeno

Naš omiljeni chef: Smanjio sam stres, smršavio i promijenio imidž

Foto: RTL
1/7
05.12.2020.
u 08:00

Prije godinu dana Špiček je u predinfarktnom stanju završio u bolnici i tada je odlučio stati na loptu, oprostiti se od stresa u poslu i posvetiti se obitelji te svemu onome za što 25 godina nije imao vremena

Koje se tradicionalne blagdanske slastice i slana jela poslužuju na obiteljskim stolovima diljem Lijepe Naše pokazat će nam timovi koji se od 7. prosinca natječu u božićnom specijalu RTL-ove emisije ‘Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!’. Natjecatelji su poznata nam lica iz prijašnjih emisija, a promjena nema ni u žiriju pa će i ovom prigodom jela ocjenjivati Željka Klemenčić, Ivan Pažanin i Tomislav Špiček s kojim smo porazgovarali ovim povodom. Veseli ga što će opet vidjeti natjecatelje koje jako dobro poznaje i s kojima se odlično slagao i zezao u prijašnjim sezonama, a drago mu je i što će kušati blagdanske specijalitete njihovih krajeva, a nama Špiček otkriva što njegova obitelj tradicionalno sprema za Božić.

– Obvezno je na stolu uvijek zagorska purica, perad je u Zagorju tradicionalno za Božić na meniju, naravno tu je i juha, salata od cikle ili svježe zelje te makovnjače i orahnjače. Iako na Badnjak nije zapovjedni post, kod nas se na Badnjak uvijek jede pohani šaran, a nekada budu to i srdele, a uz ribu uvijek ide krumpir-salata. Poslije polnoćke jede se meso iz paca koje se ispeče, jer se nakon polnoćke uvijek družimo i nešto pojedemo, ali ove godine će zbog korone sve biti u najužem krugu obitelji – veli nam Špiček. Ovaj specijal snimao se uz poštovanje svih epidemioloških mjera pa, iako je bilo neobično snimati ovako, svi su se, kaže Špiček, brzo naviknuli. Prije godinu dana naš poznati chef završio je u bolnici u predinfarktnom stanju i sada spada u rizičnu skupinu građana. Pitamo ga koliko se njemu život promijenio u pandemiji. – Pridržavam se svih mjera, nosim masku, držim razmak, djeca mi uglavnom idu po namirnice. Jednostavno, pazim se – veli Špiček i osvrće se na stanje u ugostiteljstvu sada. On već dulje od godinu dana ne radi u restoranu, ali zna koliko je njegovim kolegama sada posao pao. – Uvijek je bila borba, bila je kriza i 2008./2009. godine i dobro sam to osjetio dok sam imao restoran, ali sada ne bih bio u koži svojih kolega i podržavam ih jer znam da im je teško. – govori nam Špiček. Pohvaljujemo njegov novi imidž, kraću frizuru i bradu i brkove, a Špiček nam kaže kako se ni sam još nije navikao na novi imidž za koji neki kažu da je kopija Pažaninova.

Foto: RTL/Screenshot


– Imidž je nastao u karanteni kada smo se ošišali i moj tata i sin i ja pa sam odlučio za promjenu pustiti i bradu i brkove. Ali malo me brada grebe, morat ću pitati kolegu Pažanina njeguje li on bradu maslinovim uljem ili mašću – kroz smijeh nam kaže. Nakon što je lani završio u bolnici, odlučio je unijeti neke životne promjene. – Stao sam na loptu što se tiče stresa i posla, sada sam puno u prirodi i pomažem roditeljima oko vinograda i polja i super se osjećam. Prije je to bilo nemoguće jer sam od kuće odlazio u jutro i vraćao se navečer. Prehranu nisam previše promijenio, ali jedem više variva i u ovih godinu-dvije izgubio sam 10 kilograma – kaže Špiček i dodaje kako će uskoro i na pregled, a do tada uzima propisanu terapiju i drži se uputa liječnika.

Ključne riječi

Komentara 1

AE
Aedes2017
08:38 05.12.2020.

Vuk dlaku mijenja... čud nikada ! Lik je psiho faličan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije