Kraljevska beba

Meghan Markle rodila je sina!

Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Press Association/PIXSELL
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: PIXSELL
06.05.2019.
u 15:44
Princ Harry bio je uz suprugu kad su joj počeli trudovi, a prije desetak dana iz Amerike je u London stigla i Meghanina mama Doria.
Pogledaj originalni članak

Meghan Markle rodila je dječaka, objavila je to Buckinghamska palača, piše Daily Mail.  

- Jako sam uzbuđen što s vama mogu podijeliti vijest da smo Meghan i ja jutros postali roditelji vrlo zdravog dječaka. Tako sam nevjerojatno ponosna na svoju ženu. - stoji u objavi princa Harryja.

- Mi smo apsolutno oduševljeni i zahvalni za ljubav i potporu svih. To je bilo nevjerojatno, pa jednostavno to želimo podijeliti sa svima - kazao je Harry dodavši da on i supruga još nisi odabrali ime za svojeg sina. 

Beba je rođena rano jutros u 5,26 sati i ima 3,3 kg. "Vojvoda od Sussexa bio je nazočan pri porodu", kazala je Buckinghamska palača.

Uz njih u njihovom domu Frogmore Cottage na imanju Windsor bila je i Meghanina majka Doria Ragland. Palača je objavila da su kraljica i drugi članovi kraljevske obitelji presretni zbog novosti. Najbolje želje paru uputila je premijerka Theresa May, kao i šef laburista Jeremy Corbyn.

Beba je sedma u nasljednom redu za britansku krunu i, koliko je poznato, prva osoba miješane rase na tako visokoj poziciji u povijesti britanske kraljevske obitelji. Harry, 34-godišnji unuk kraljice Elizabete i 37-godišnja Meghan, bivša glumica iz SAD-a, vjenčali su se u svibnju prošle godine. 

Novorođena beba bit će osmo praunuče 93-godišnje britanske kraljice i mogla bi imati dvojno, britansko i američko državljanstvo u skladu s pravilima o državljanstvu.

No neće postati princ ili princeza automatizmom jer takvu titulu dodjeljuje kraljica osobno.  Princ Harry bio je uz suprugu kad su joj počeli trudovi, a prije desetak dana iz Amerike je u London stigla i Meghanina mama Doria. Britanski mediji u ponedjeljak poslijepodne objavili su informaciju kako je vojvotkinja od Sussexa dobila trudove i tu informaciju službeno su potvrdili iz Buckinghamske palače. Informaciju o tome hoće li roditi kod kuće ili u bolnici nisu otkrivali. 

Sredinom travnja Buckinghamska palača najavila je kako Meghan i Harry planove vezane za dolazak na svijet njihova prvog djeteta planiraju držati za sebe.

Tu objavu palača je pustila u javnost nedugo nakon što se par preselio u Frogmore Cottage i tada su britanski mediji pisali kako Meghan neće poroditi kraljevski ginekolozi Alan Farthing i Guy Thorpe-Beeston, koji su vodili sva tri porođaja njezine šogorice Kate Middleton. Ona je navodno odabrala svoj tim liječnika u kojemu će glavnu riječ imati ginekologija.

Da je Meghan trudna doznalo se u listopadu kada je par krenuo u službeni posjet Australiji. Vojvotkinja je bila aktivna tijekom cijele trudnoće i nije imala nikakvih poteškoća poput svoje šogorice Kate koja je zbog velikih mučnina morala smanjiti radni tempo. 

Meghan se tek nedavno povukla iz javnosti i zato što joj se bližio datum poroda nije se pojavila ni na proslavi 93. rođendana kraljice. 

Pogledajte koji detalj je otkrio da je Meghan Markle trudna

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

GV
golub Vaso
16:43 06.05.2019.

je li crn

CH
che99
15:52 06.05.2019.

spektakl!!! dali oduševljeni gradjani već stoje pred bolnicom i veselo grakću, dali je krenula histerija sa odabirom imena!! Dobro došli u 12 stpljeće

BO
Boba
16:12 06.05.2019.

Pa ljudi jeste li normalni!!! Zaaaboli me za njih!