NE OSJEĆA SLAVU

Domenica nam otkrila čega se najviše bojala kod solo karijere, a komentirala i odnos s Huljićem

Foto: Instagram
Foto: Promo
Domenica Žuvela
Foto: Promo
Domenica Žuvela
Foto: Promo
Domenica Žuvela
Foto: Promo
Domenica Žuvela
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Domenica u klubu Mint predstavila album “Ćiribu ćiriba”
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Domenica u klubu Mint predstavila album “Ćiribu ćiriba”
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Domenica u klubu Mint predstavila album “Ćiribu ćiriba”
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Domenica u klubu Mint predstavila album “Ćiribu ćiriba”
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Domenica u klubu Mint predstavila album “Ćiribu ćiriba”
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Domenica u klubu Mint predstavila album “Ćiribu ćiriba”
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: 14. humanitarni koncert "Želim život" Zaklade Ana Rukavina
25.12.2019.
u 07:45
Domenica je već godinama najbolja prijateljica s kćeri Tončija Huljića, Hanom Huljić, ali kako nam kaže, nikada nije očekivala da ju on 'uzme pod svoje'.
Pogledaj originalni članak

Splitska pjevačica Domenica Žuvela (26) nakon dvije godine karijere izdala je album prvijenac pod nazivom 'Ćiribu ćiriba', kojeg je promovirala 9. prosinca u novootvorenom zagrebačkom klubu 'Mint'.

"Neopisiv osjećaj! Sav (naš) rad i trud napokon izdan u fizičkom obliku. Znam da ljudi ne cijene albume i CD-e kao nekad, ali ja sam ipak na tome odrasla. Zbog toga mi to jako puno znači", priznala nam je mlada Splićanka.

Na svom debitantskom albumu Domenica nam donosi 16 pjesama, a najdražu među njima ipak ne može izdvojiti.

"Svaka pjesma me zaokupirala i obilježila mi neki period života, tako da mi je teško izdvojiti samo jednu pjesmu", rekla je.

Iako je dugo prije pjevala u bendu, javnosti se predstavila na 57. Splitskom festivalu 2017. godine, a otkrila nam je i kako joj je bilo stati prvi put na takvu pozornicu.

"Kad su me pitali za Splitski festival, odmah sam rekla da mi nije problem pjevati jer sam pjevala s bendom dugo vremena, ali davati intervjue – toga sam se jako bojala ha,ha. Mislim da nikad nisam imala tako veliku tremu, iduću godinu je već bilo puno lakše, tako da mislim da to sve dolazi s iskustvom", ispričala je dobro raspoložena pjevačica.

Domenica je već godinama najbolja prijateljica s kćeri Tončija Huljića, Hanom Huljić, ali kako nam kaže, nikada nije očekivala da ju on 'uzme pod svoje'.

"Iskreno, nikad u životu nisam to niti promislila! Nisam sanjala o tome da ću jednog dana postati pjevačica, iako sam bila u glazbi. Nakon što sam završila glazbenu akademiju radila sam u glazbenom vrtiću i bila sam uvjerena da ću se time baviti cijeli život. Nakon prve pjesme 'Kad sam s tobom', a pogotovo druge 'Vidi se iz aviona' se sve promijenilo...", priznala je.

Mnogi ju zbog umiljatog glasa uspoređuju s kombinacijom glasova glazbenih diva Jasne Zlokić i Zdenke Kovačićek, na što je Splićanka navikla budući da je od početka karijere uspoređuju s pjevačicama zbog izgleda ili boje glasa.

"Naravno, sve su to jako uspješne žene i zbog toga mi je drago, iako smatram da smo sve različite i imamo ono 'nešto svoje'", kazala je.

Već 2017. bila je najbolja debitantica na Splitskom festivalu, a godinu dana poslije osvojila je Grand prix za duet s Damirom Kedžom. Na sceni je 'samo' dvije godine, a Splitski festival osvaja godinu za godinom, no Domenica ovoliki uspjeh nije očekivala.

"Čini mi se da se ljudima događaju najljepše stvari kad ih ne očekuju, barem je tako bilo u mom slučaju. 'Mi protiv nas' je pjesma koja mi je toliko lijepog donijela, pogotovo prvu nagradu publike. Bila je nominirana isto tako za 'Cesaricu' i 'Bilo naroda'. Neke pjesme jednostavno nađu put do publike i vrlo je rado pjevana na mojim koncertima", rekla nam je.

Često ističe kako joj je njezina rodna Korčula najdrži kutak na svijetu.

"Mislim da je svugdje lijepo, ali doma je najljepše. Obožavam doći na otok, pogotovo zbog svoje obitelji, rodbine i prijatelja", priznaje.

Domenica je u ovo kratko vrijeme koliko je na sceni, prikupila brojne obožavatelje koji joj na svakom koncertu skoro svaku pjesmu pjevaju uglas, a za nju je to, priznaje, stvarno poseban osjećaj. Kako već osvaja Festivale, upitali smo je vidi li se jednog dana na pozornici neke hrvatske arene.

"Mislim da sam poprilčno realna, tako da mi se to čini jako daleko, ali zašto ne? Tek sam na početku svoje karijere...", priznaje.

Kako je ispričala jednom, Oliver Dragojević ju je jednom prilikom upitao tko je nagovorio da pjeva.

"Mi smo iz istog malog mista, iz najljepše sredine u kojoj se svi rode sa genom za glazbu. Tako da su svi znali da cijeli život pjevam, ali isto tako da sam jako sramežljiva. Svi su me zapravo pitali kako su me uspijeli nagovoriti. Tonči me pitao par godina prije toga bi li pjevala na Festivalu, ali tada nisam bila spremna. Kad me Ivan ponovo pitao, činilo mi se da sam imala malo više iskustva, pa sam pristala", ispričala nam je.

Njezina majka Romana je cijeli život pjevala u bendu te i dan danas pjeva, a Domenica je obožavala sudjelovati s njom u pripremama oko gaža, zbog čega je ona uvelike utjecala na njezin glazbeni razvoj.

"Imala sam 4.godine kada sam joj napravila neke pletenice za vjenčanje, kasnije je i šminkala. Zajedno bi preslušavale kazete, prepisivale tekstove u njenu bilježnicu. Često me vodila i na svoje nastupe, pa bi čak tu i tamo zapjevala s njom", rekla je.

Kako je u studiju često snimala prateće vokale i demo snimke za, među ostalima, Petra Grašu, Doris Dragović i Jelenu Rozgu, tako je 'naletjela' i na demo snimku njezine kasnije uspješnice, 'Mi protiv nas', u kojoj se odmah pronašla.

"Demo snimka 'Mi protiv nas' u tom trenutku nije bila duet, a i tekst je bio izmijenjem. Bila je prva pjesma za koju sam ikad poželila da je moja, a nakon godinu dana se to i ostvarilo", priznala je.

Zbog povezanosti s Tončijem Huljićem, mnogi je danas pitaju vidi li se kao nova pjevačica Magazina, no kaže nam kako je on to nikada nije ni pitao.

"Nikada nismo pričali o tome", rekla je i podijelila s nama kako je raditi s njim.

"Veliki je 'gušt' raditi sa ljudima koji imaju toliko puno iskustva i znanja. On mi je velika podrška i uz mog menagera, prvi koji zove provjeriti kako je prošao koncert ili snimanje".

Otkrila je da nikada nije imala želju za solo karijerom, što vjerojatno ne bi imala ni danas da nije bilo Ivana Huljića.

Domenica priznaje da između supružnika Huljić ne može birati. "To je isto pitanje kad vam postave koga više volite - mamu ili tatu? Oni su mi stvarno kao moji drugi roditelji i obožavam ih u kompletu", rekla je.

U svojim spotovima već je dvaput angažirala mladog glumca Nikšu Arčanina i jednom prilikom je rekla da bi ga najradije uvijek uzimala za svoje spotove, no primijetili smo da ga u novim spotovima ne vidimo.

"Moja ideja bila je da Nikša bude sa mnom u svim spotovima prvog albuma. Tako u prva dva spota ima glavnu ulogu, u 'Ljubavnoj limunadi' kidam našu sliku (što mi je ujedno bilo najteže na cijelom snimanju), a onda sam snimila duet s Kedžom... Nakon toga sam ga svaki spot pitala za suradnju, ali nažalost zbog obaveza nije mogao. Jako mi je žao, ali evo upravo idem na njegovu premijeru u kazalište tako da se jako podržavamo i nadam se da ćemo imat barem još jedan zajednički spot", priznala nam je.

Ova mlada i talentirana Splićanka rekla je da ne osjeća slavu, niti je priželjkuje. Ali evo, intervjue radi jako često, prepoznaju je na ulici... Ipak, čini se, od slave pobjeći ne može.

"Ha, ha. Ne mogu pobjeći od toga, ali me ne opterećuje, radim sve isto što sam radila i prije, družim se s istim ljudima", priznala nam je za kraj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
08:45 25.12.2019.

Nikad čuli za tu Žuvela Nediljku. Jesmo li normalni?