UŠLA U FINALE

Crkva oštro komentirala nastup predstavnice Cipra: 'Ovo je veličanje sotone'

Foto: Bruno Press/ABACA/PIXSELL
Eurovision First Semi-Final - Rotterdam
Foto: Bruno Press/ABACA/PIXSELL
Eurovision First Semi-Final - Rotterdam
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Eurovision song contest first semi-final in Rotterdam
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Eurovision song contest first semi-final in Rotterdam
Foto: Reuters/PIXSELL
19.05.2021.
u 12:23
Iza nas je prva polufinalna večer Eurosonga, na kojem je Cipar izborio ulazak u finale. Međutim, njihov nastup zasmetao je Pravoslavnoj crkvi.
Pogledaj originalni članak

Nakon prve polufinalne večeri Eurosonga imamo 16 natjecatelja u finalu. Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litva, Cipar, Švedska, Belgija i Ukrajina pokušat će izboriti europski glazbeni tron, ali na putu do toga neki se susreću sa žestokim reakcijama. 

Naime, nakon nastupa predstavnice Cipra Elene Tsagrinoue s pjesmom "El Diablo" (španj. vrag) u redovima Pravoslavne crkve digla se prašina, piše Kurir. Oni smatraju kako pjesma glorificira sotonu, a nakon priopćenja Crkve pokrenuta je i peticija da se pjesma zabrani.

Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Eurovision song contest first semi-final in Rotterdam

– Ovo je veličanje fatalističke predaje i podređivanje silama vraga – priopćio je Sveti sinod Ciparske pravoslavne crkve i pozvao vladu da iskoristi svoj utjecaj kako bi pjesmu povukla s natjecanja. Pobornici zabrane organizirali su se na prosvjedima na kojima su nosili križeve i pjevali crkvene pjesme, a na transparentima su istaknuli poruke:

"Pokaj se i vrati Kristu; Krist spašava, vrag ubija".

Peticiju je potpisalo 16 tisuća ljudi, a stigao je i odgovor iz ciparske vlade.

– Vlada potpuno poštuje kreativne, intelektualne i umjetničke slobode koje ne mogu biti pogrešno interpretirane ili ograničene zbog naziva pjesme – rekao je glasnogovornik vlade Viktoras Papadopoulos, a televizijska mreža na Cipru pojasnila je da je tema pjesme borba između dobra i zla.

VIDEO Nakon što nije izborila finale Eurosonga, javila se Albina Grčić

 

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar Idler
Idler
13:28 19.05.2021.

Meni je Elena čist OK 😊

LE
Leonn
14:23 19.05.2021.

U zadnje vrijeme mnogi prizivaju i velicaju sotonu,i svjedoci smo da je brzo i dosla. Djeca ubijaju roditelje,braca sestre siluju,korona nas stjerala u cosak. Pa vi maloumni odobravajte ono sto nije normalno . Bolesno vam postaje zdravo...e pa nije..mozete se igrat s Bogom ali ne dokle sami zelite.

SK
SksK
10:59 20.05.2021.

Svakako treba preispitati situaciju!