sretan radnik

Zaposlenicima ove tvrtke plaćaju dodatno da se naspavaju, budu sretni...

Foto: Thinkstock
kolege u uredu
Foto: Thinkstock
Ured
Foto: Shutterstock
Radnik odmara ispred laptopa u uredu
24.10.2018.
u 07:02
Zaposlenike se potiče da uzimaju slobodne dane, a rad mora biti osiguran u ugodnoj i pozitivnoj radnoj atmosferi.
Pogledaj originalni članak

Sretan radnik je najbolji radnik.

A koliko sretan može biti radnik ako njegov poslodavac brine o tome da se, primjerice, dovoljno naspavao?

Znaju to u tvrtci za organizaciju vjenčanja Crazy Inc., u Japanu, vjerojatno jedinoj na svijetu koja svoje radnike nagrađuje bodovima za kvalitetan san. Radnici koji spavaju minimalno šest sati, tijekom pet noći u tjednu, nagrađuju se bodovima koji se mogu zamijeniti za, primjerice, besplatne obroke. No, nema varanja jer posebna aplikacija bilježi sate sna pojedinog radnika, a godišnje mogu zbog spavanja zaraditi dodatno i do 3600 kn. 

Osim toga, zaposlenike se potiče da uzimaju slobodne dane, a rad mora biti osiguran u ugodnoj i pozitivnoj radnoj atmosferi. 

Ako mislite da je ovo radno mjesto iz snova čest slučaj u Japanu, varate se. Istraživanja su pokazala kako je više od 92 posto Japanaca starijih od 20 godina kronično nenaspavano, stoga ne čudi politika ovog poslodavca da je zadovoljan radnik - najbolji radnik!. 

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VI
virtual1
11:57 24.10.2018.

Meni kad bi plaćali da uzimam slobodne dane ja bi bio bogat