Foto: Thinkstock Loš zadah
Foto: Thinkstock Loš zadah
Foto: Thinkstock Zadah

Zadržavate vjetrove? Nemojte, mogli bi vam `izići na usta`

11. 09. 2018. u 10:44 0
Plinove nije dobro zadržavati jer će, nakon nekog vremena, izići svejedno, i to najčešće nekontrolirano, kada ih više ne možete zadržati.

Bonton nam nalaže da u društvu zadržavamo vjetrove, no stručnjaci se s tim ne bi složili. To je zapravo nezdrava odluka, koja, osim neugodnih grčeva, može izazvati i druge probleme.

dobro je znati Pijete hladnu vodu? Doznajte je li to dobar izbor za vaše zdravlje

Stručnjakinja za nutricionizam i prehranu sa Sveučilišta Newcastle, Clare Collins, tvrdi da će plinovi koji nastaju tijekom probavljanja hrane, ako ih zadržavate, dijelom se vratiti u krvotok i kroz pluća izići na usta. Ne zvuči primamljivo, zar ne?

Plinove nije dobro zadržavati jer će, osim što može izazvati bolove, nakon nekog vremena, izići svejedno, i to najčešće nekontrolirano, kada ih više ne možete zadržati. 

mogli bi se iznenaditi Spavate otvorenih usta? Doznajte zašto je to opasno

Ispuštanje vjetrova je sasvim prirodni proces probavnog sustava, napominje, i to bismo trebali imati u vidu. Plinovi nastaju probavljanjem konzumirane hrane i to su prirodni procesi da se pri tome oslobađaju plinovi koje treba ispustiti iz organizma. 

Pogledajte i video Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

 

Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".