Zlostavljanje

Turistima na Santoriniju zabranili jahanje magaraca, pa su ponovno izašle ove mučne snimke

Foto: PETA
Turistima na Santoriniju zabranili jahanje magaraca, pa su ponovno izašle ove mučne snimke
14.11.2019.
u 15:29
Prošle godine, ljudima težim od 100 kg postalo je zabranjeno jahati magarce na Santoriniju
Pogledaj originalni članak

Ovo je jedna od najpopularnijih aktivnosti na Santoriniju i privlači mnogo turista. Sve se dogodilo nakon što su udruge za zaštitu životinja pokušavale ukazati na ozljede od kojih pate magarci, a najčešće su to ozljede kralješnice. Peticija "Stop Animal Abuse of Donkeys and Horses in Santorini" prikupila je 108,000 potpisa, a novi zakon kaže da magarci ne smiju nositi teret teži od 100 kilograma ili više od petine njihove težine. 

No čini se kako se ove godine zabrana zaboravila, pa magarce i dalje jašu i koriste kao "taxi" za uspon po stepenicama. PETA je objavila snimke od ovog rujna koje prikazuju životinje u bolovima i s ozlijedama, krvavim ustima zbog lanaca... Na snimci se može vidjeti kako ih se goni po stepenicama na temperaturi 39°C.

PETA proziva Grčku i želi da potpuno zabrane ove vožnje. "Molimo turiste da se ne zabavljaju na ovaj način, a Grčku da napokon shvati da je to zlostavljanje životinja."

Foto: PETA

Veterinari kažu kako magarci ne bi smjeli nositi više od 20 posto svoje težine, što je oko 50 kilograma. Santorini posjeti oko 1,7 milijuna turista tijekom godine, a najpopularnije vrijeme su srpanj i kolovoz, kada je i za magarce najteže. 

Foto: PETA

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Luring
Luring
15:09 17.11.2019.

Ana T