Ne zna svoje ime...

Tata je mislio da se dijete ne odaziva jer ima problem sa sluhom, a pravi je razlog urnebesan!

Foto: Shuttershock
Tata je mislio da se dijete ne odaziva jer ima problem sa sluhom, a pravi je razlog urnebesan!
01.04.2021.
u 13:30
I supruga i ja već s vrata govorimo: Zdravo psi! Zdravo bebe! Zdravo veliki dečko (big boy), na što mališan dopuže jer misli da mu je to ime
Pogledaj originalni članak

Nedavno je jedan tata na Redditu podijelio kako ga je zabrinulo što mu desetomjesečni sin uopće ne reagira na svoje ime. On i supruga su se, kaže, čak pitali ima li možda problem sa sluhom ili blaži autizam, no ispalo je da je dječak sasvim zdrav i da svoje ime jednostavno ne zna jer ga roditelji nikada ne koriste.

– Dakle, primijetili smo da kad viknemo ''Gary'', 10-mjesečni dječak ne reagira, ne povremeno, već nikada – napisao je tata, a isto bi, kaže, bilo bez obzira zove li ga on ili mama.

No nedavno je, kaže, kad se supruga vratila kući čuo kako već s vrata govori: ''Zdravo psi! Zdravo bebe! I zdravo veliki dečko (big boy)!"  A onda je odjednom čuo oduševljeno piskutanje i brzo Garyjevo puzanje prema mami da ga što prije pomazi.

Znate li kakvog je okusa sreća?

Foto: Siniša Uštulica/izvor HTZ
Srijem i Slavonija
Foto: TZ VSŽ
Srijem i Slavonija
Foto: Siniša Uštulica/izvor HTZ
Srijem i Slavonija
Foto: Sanja Mijac
Srijem i Slavonija
Foto: TZ VSŽ
Srijem i Slavonija
Foto: Arhiva Hotel Dunav Ilok
Srijem i Slavonija
Foto: Arhiva Gondola
Srijem i Slavonija

– Večer je odmicala, čavrljali smo, jeli i došlo je vrijeme za Garyjevo kupanje. Pokušali smo ga dozvati ''Gary!'' i ništa – pripovijeda tata koji je u jednom trenutku djetetu doviknuo: "Hajde, veliki dečko, pa znaš svoje ime!" na što je Gary puzeći dojurio i podigao pogled s velikim smiješkom na licu.

– Rekao sam mu opet: ''Gary?'' Ništa. ''Veliki dečko?'' Osmjeh – priča otac koji je u tom trenutku shvatio da svaki dan kad dođe kući s posla, radi isto što i supruga i malenog već s vrata pozdravlja riječima ''veliki dečko'', pa dječak, naravno, misli da mu je to ime.

Foto: Shuttershock

– Moj jednogodišnjak misli da se mačka zove ''nježno'' (gentle) jer kad god joj se približi, ja mu kažem ''nježno''. Sad trči k njoj kad god netko kaže ''nježno'' –  ispričao je jedan korisnik, a drugi je rekao kako njegova kći misli da je paljenje upaljača znak da treba pjevati ''Sretan rođendan''.

– Zapamtila je paljenje svjećica za svoj prvi rođendan i tu pjesmu, pa kad doma zapalimo mirisnu svijeću, ona počinje pjevati ''Sretan rođendan''' –  ispričao je drugi korisnik, a prenosi Mirror.

Što ne ostavljati blizu djece? Stručnjaci objavili popis!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

VI
Vito
08:37 02.04.2021.

Stvarno tužan članak. Roditelji su jasno pokazali da su im psi i mačke ispred njihove djece. Očito da u odgoju vlastite djece sudjeluju točno onoliko koliko je potrebno pred djete metnuti zdjelu vode i hrane. Još je žalosnije što takve obitelji nisu pod nadzorom socijalnih službi zbog potpunog zanemarivanja vlastitog djeteta. Dođu doma, "pozdrave" kućne ljubimce, nahrane "sva usta" i jednostavno "nestanu" u nekom svom "filmu". Prestrašno.

Avatar acivij
acivij
00:19 02.04.2021.

Od čega se sve može napraviti članak ... skoro kao pita...😁

Avatar saaarac
saaarac
10:43 02.04.2021.

Urnebesno je jedino to što odgovorne službe nisu zbrinule roditelje u odgovarajuću psihijatrijsku ustanovu, a dijete predali socijalnoj službi.