mljac!

RECEPT DANA Novo lice omiljene namirnice: Imamo 6 jednostavnih recepata za slastice od krumpira

Foto: Shutterstock
RECEPT DANA Novo lice omiljene namirnice: Imamo 6 jednostavnih recepata za slastice od krumpira
28.01.2025.
u 09:30
Zbog svoje kremaste teksture i neutralnog okusa, krumpir se lako pretvara u slatke poslastice i deserte zbog kojih ćete polizati prste
Pogledaj originalni članak

Pire, pekarski, pomfrit, kroketiKrumpir, kralj svake kuhinje, poznat je kao baza za mnoga slana jela, ali jeste li znali da može biti i zvijezda slatkih delicija? Zbog svoje kremaste teksture i neutralnog okusa, lako se pretvara u slatke poslastice i deserte zbog kojih ćete polizati prste. Osim što je svestran, krumpir je bogat vlaknima, vitaminom C i složenim ugljikohidratima koji osiguravaju energiju. Donosimo vam šest maštovitih recepata koji pokazuju kako krumpir može zasjati u sasvim novom svjetlu – slatkom izdanju.

Čokoladni mousse s krumpirom: Skuhajte 200 grama oguljenog krumpira, zgnječite ga i pomiješajte sa 100 grama otopljene tamne čokolade, 2 žlice meda i prstohvatom vanilije. Smjesu umutite dok ne postane kremasta, a zatim rashladite u hladnjaku. Poslužite s tučenim vrhnjem i naribanom čokoladom.

Palačinke od krumpira s cimetom: Naribajte jedan sirovi krumpir i pomiješajte ga s 2 jaja, 2 žlice šećera, 1 žličicom cimeta i malo mlijeka. Ispecite male palačinke na tavici, a zatim ih prelijte javorovim sirupom, medom ili pospite šećerom u prahu.

Krumpir u šećernom sirupu: Ogulite i narežite krumpir na kockice, pa ga skuhajte u vodi s 2 žlice šećera, malo vanilije i komadićem maslaca. Kad se krumpir omekša, prelijte ga gustim sirupom od meda i limuna.

Tiramisu s kumpirom: Skuhajte krumpir, zgnječite ga i pomiješajte ga s mascarpone sirom, šećerom u prahu i vanilijom. Redajte kremu između slojeva piškota umočenih u kavu, a na vrhu pospite kakao. Ostavite da se rashladi nekoliko sati prije posluživanja.

Kremasti kolač od krumpira i kokosa: Pomiješajte 200 grama zgnječenog kuhanog krumpira s kokosovim brašnom, šećerom i kondenziranim mlijekom. Oblikujte kuglice, umočite ih u čokoladu i ostavite da se stvrdnu u hladnjaku.

Puding od krumpira s vanilijom: Zgnječeni kuhani krumpir pomiješajte s mlijekom, šećerom, vanilin šećerom i jajima. Smjesu ulijte u kalup, ispecite u pećnici na 180°C oko 40 minuta i poslužite s umakom od šumskog voća.

GALERIJA: Žene rođene u ova 3 horoskopska znaka su sve što želite – ali definitivno nisu za brak!

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.