Kad dani postaju hladniji, a kuhinjom zamirišu pečene jabuke i cimet, znate da je jesen stigla u punom sjaju. Ako volite brze, a efektne deserte, rolada od jabuka pravo je rješenje. Kora se peče zajedno s nadjevom pa se jednostavno zarola – bez puno muke, a s velikim užitkom. Recept je podijelila food blogerica @iz_moje_kuhinje. Uživajte!
Sastojci:
Nadjev:
- 4–5 jabuka, oguljenih i narezanih na kockice
- 50 g šećera
- 30 g maslaca
- sok od 1/2 limuna
Biskvit:
- 5 jaja
- 130 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 100 g glatkog brašna
- 30 g gustina
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žlice ulja
Priprema: Na laganoj vatri otopite šećer, dodajte maslac i pustite da se otopi. Ubacite jabuke i limunov sok pa pirjajte dok tekućina ne ispari. Malo ohladite i rasporedite u veliki lim obložen papirom za pečenje. Jaja miksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodajte ulje, a zatim lagano umiješajte prosijano brašno, gustin i prašak za pecivo. Smjesu nježno rasporedite preko jabuka i pecite na 180 °C oko 15 minuta. Pečeno tijesto preokrenite na novi papir za pečenje, uklonite stari papir i zarolajte dok je još toplo. Ostavite da se ohladi, pospite šećerom u prahu i narežite.