Nedjeljni ručak

Puretina na pireu od narančaste leće s pečenim mladim krumpirićima – nedjeljni ručak za prste polizat!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Puretina na pireu od narančaste leće s pečenim mladim krumpirićima – nedjeljni ručak za prste polizat!
07.03.2021.
u 21:17
Ovo lagano jelo opet je dovoljno bogato da zasluži titulu nedjeljnog ručka. Pire od narančaste leće je tu da upotpuni ugodjaj i oboji tanjur, a mladi krumpirići su nešto što se redovno poslužuje uz nedjeljne pečenke. Odaberite što sitnije i nemojte ih guliti nego ih samo dobro operite, začinite i pravac pećnica!
Pogledaj originalni članak

Recept za ovo fino jelo posudili smo na blogu My tasty pot, jedne od nama omiljenih gastroblogerica, Tatjane Miletić.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Puretina na pireu od narančaste leće s pečenim mladim krumpirićima

Sastojci:

800 g purećeg bijelog mesa (komad)

sol

šareni papar

500 g mladih krumpirića

Foto: Shutterstock

Za pire:

100 g narančaste leće

100 ml milerama

češnjak u granulama

dimljena paprika

kumin

20 g maslaca ili maslinova ulja

sol, papar

Foto: Shutterstock

Priprema:

Papar usitnite u mužaru, slobodno ostavite i koje krupnije zrno. Nakon toga u puretinu dobro utrljajte sol i papar, dodajte krumpiriće (neka budu što sitniji) pa sve zajedno poškropite maslinovim uljem i stavite da se peče na 200 stupnjeva u poklopljenoj vatrostalnoj posudi. Pecite oko 20 minuta. Za to vrijeme skuhajte leću i stavite je u blender s mileramom i začinima, a na kraju dodajte maslac. Kad se puretina malo prohladi narežite je na lijepe šnite. Na tanjur prvo stavite pire od leće, zatim dva komada mesa, a sa strane krumpiriće. Još po želji začinite i ukrasite mikrociklom i mikrorikulom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.