ideja za ručak

Prisjetili smo se odličnog recepta, evo kako pripremiti lazanje bez tjestenine

Foto: Thinkstock
Prisjetili smo se odličnog recepta, evo kako pripremiti lazanje bez tjestenine
02.03.2019.
u 07:00
Iako bi ovo jelo bilo primjerenije nazvati složencem, djeca će sigurno više voljeti ako im kažete da danas kuhate – lazanje.
Pogledaj originalni članak

S dolaskom toplijih dana, a ovi posljednji su nas itekako podsjetili na proljeće, prisjetili smo se i ukusnog jela kojem će rijetko tko moći odoljeti.

Iako bi ovo jelo bilo primjerenije nazvati složencem, djeca će sigurno više voljeti ako im kažete da danas kuhate – lazanje. Nećete lagati, a bogatstvo okusa možda vas navede da ih pripremate češće. 

Na maslinovu ulju popržite jednu glavicu nasjeckanog luka dok ne omekša. Dodajte komadiće puretine ili piletine koje ste prethodno začinili nekom vama najdražom kombinacijom začina te pirjajte nekoliko minuta dok meso ne porumeni. Dodajte zatim sok od rajčice i pelate. Začinite bosiljkom, sitno sjeckanim ili u mužaru zgnječenim češnjakom. 

U posudu za miksanje ubacite kozji sir (ili kravlji ako ne volite kozji), svježu i dobro opranu brokulu isječenu na komade, grčki jogurt i jaje. Sve izmiksajte da dobijete gustu smjesu. Zagrijte pećnicu, namastite vatrostalnu zdjelu i na dno posložite kriške tikvica. Prekrijte umakom od rajčice i piletine. Na to žlicom nanesite smjesu sira, jaja i jogurta kao da stavljate bešamel.

Zatim ponovite postupak slaganja sve dok ne potrošite sve sastojke. Kao i kod "uobičajenih" lazanja, na vrhu naribajte sira po želji i zapecite.  Na ovaj način možete koristiti bilo koju vrstu povrća koju imate pri ruci, a naša je preporuka da se "poigrate" sa sastojcima poput kozica, repova škampa, dimljenog lososa...

Pogledajte i video Putnica izbačena iz aviona- Pljuvala, vikala i vrijeđala putnike

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SH
Stevo.Hasanbegovic
15:28 02.03.2019.

Zanimljivo