Foto: Getty Images Piletina
Pileće meso može, zbog bakterija, biti prijetnja zdravlju ako se ne pripremi kako treba. Evo što biste trebali znati kada je riječ o pilećem mesu i pripremi za jelo...
Foto: Getty Images Piletina
Jedna od najvećih pogrešaka zasigurno je to što pileće meso mnogi ostavljaju na sobnoj temperaturi predugo. Idealni su to uvjeti za razvoj bakterija koji mogu poremetiti naš probavni sustav. Pileće meso odmrzavajte na tanjuru, pokrijte ga folijom i stavite na dno hladnjaka, a ne pri vrhu. Riječ je o tome da na pojedinim dijelovima hladnjaka temperatura varira, posebice pri vrhu ili u vratima, a najniža je upravo u donjem dijelu. 
Foto: Getty Images Piletina
Pileće meso ne biste trebali ispirati prije pečenja jer ćete tako bakterije s mesa raspršiti po cijeloj površini. Stručnjaci se slažu: Samo ga začinite i pecite. 
Foto: Getty Images Piletina
Nemojte se koristiti daskom za rezanje nakon što ste na njoj rezali sirovu piletinu ako je nakon toga niste oprali. Isto vrijedi i za nož ili vilicu. 
Foto: Getty Images Piletina
Prilikom pripreme sirovog pilećeg mesa, nemojte stavljati ostale namirnice u doticaju s mesom kako ne biste prenijeli bakterije na druge namirnice, piše RD. 
Foto: Getty Images Piletina
Ako ste pileće meso dirali rukama, svakako nemojte zaboraviti dobro oprati ruke nakon toga prije nego nastavite s pripremom ostalih namirnica. 

Ovo su pogreške koje ne biste trebali raditi s piletinom prije pečenja

07. 09. 2018. u 11:55 10
Jedna od najvećih pogrešaka zasigurno je to što pileće meso mnogi ostavljaju na sobnoj temperaturi predugo.

Pileće meso može, zbog bakterija, biti prijetnja zdravlju ako se ne pripremi kako treba. Evo što biste trebali znati kada je riječ o pilećem mesu i pripremi za jelo...

Jedna od najvećih pogrešaka zasigurno je to što pileće meso mnogi ostavljaju na sobnoj temperaturi predugo. Idealni su to uvjeti za razvoj bakterija koji mogu poremetiti naš probavni sustav. Pileće meso odmrzavajte na tanjuru, pokrijte ga folijom i stavite na dno hladnjaka, a ne pri vrhu. Riječ je o tome da na pojedinim dijelovima hladnjaka temperatura varira, posebice pri vrhu ili u vratima, a najniža je upravo u donjem dijelu. 

Pileće meso ne biste trebali ispirati prije pečenja jer ćete tako bakterije s mesa raspršiti po cijeloj površini. Stručnjaci se slažu: Samo ga začinite i pecite. 

Nemojte koristiti dasku za rezanje nakon što ste na njoj rezali sirovu piletinu ako je nakon toga niste oprali. Isto vrijedi i za nož ili vilicu. 

Prilikom pripreme sirovog pilećeg mesa, nemojte stavljati ostale namirnice u doticaju s mesom kako ne biste prenijeli bakterije na druge namirnice, piše RD. 

Ako ste pileće meso dirali rukama, svakako nemojte zaboraviti dobro oprati ruke nakon toga prije nego nastavite s pripremom ostalih namirnica. 

pogledajte na vecernji.hr
  • 19:55 7. rujna 2018.

    Fino jesti svinjetinu ili govedinu ....

  • 13:27 7. rujna 2018.

    Jedna od najvećih pogrešaka je izgubiti vrijeme čitajući ovakve "savjete".

  • 17:51 7. rujna 2018.

    Ako ste rukama dodirnuli piletinu odsjeci si ruke... uputstvo za one koji su upravo sišli sa stabla i uspravno hodaju.

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".